Ekskluzivno

Direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović podnio ostavku!

15:28h
0
Zvonimir Šimunović, direktor Slavena Belupa // Foto: Arhiva
Zvonimir Šimunović, direktor Slavena Belupa // Foto: Arhiva

Šimunović je ostavku na mjesto direktora u klubu ponudio i prije godinu i pol dana, ali tada je ostavka odbačena. I tada, kao vjerojatno i sada, mučilo ga je to što ima premali proračun da bi ostvario (nerealne) želje navijača i članova uprave i skupštine kluba.

Zvonimir Šimunović ponudio je mandat na raspolaganje na mjesto direktora koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa.


To je učinio na posljednjoj sjednici uprave i skupštine kluba, koji su održani na kraju prošle, 2015. godine.

Točan datum održavanja sjednice i skupštine kluba nismo uspjeli doznati jer službena internetska stranica Slavena Belupa o tome nije informirala javnost.

Prema našim informacijama, na Šimunovićev rad nitko nije imao primjedbi, ali on je bio odlučan u namjeri da napusti mjesto direktora. Pravdao je to, neslužbeno doznajemo, riječima da je potrošen i da mu ističe petogodišnji mandat.

Predsjednik kluba i prvi čovjek Belupa Hrvoje Kolarić navodno mu je tada rekao da ostavku podnese i pismenim putem, ali nije poznato je li ovaj to i učinio.

Što je nagnalo Šimunovića na odlazak iz koprivničkog prvoligaša vjerojatno samo on zna, ali nije tajna da već duže vrijeme nije zadovoljan proračunom s kojim raspolaže.

Da nešto ne štima bilo je vidljivo i na jučerašnjoj prozivci trenera Željka Kopića jer direktora nije bilo, a nitko iz kluba nije rekao ni zašto ga nema.

Prema nekim kuloarskim pričama, Šimunović bi se mogao vratiti na neku od pozicija u koprivničkoj kompaniji Podravki, gdje je svojedobno, prije dolaska u Slaven Belupo, bio direktor Studenca.

Njegov komentar danas nismo uspjeli dobiti, a o svemu su zakopčani do grla i svi članovi uprave koje smo kontaktirali.

Svi se pozivaju na predsjednika kluba Kolarića, ali do njega je poslovično teško doći, a navodno je i na skijanju.

Šimunović je ostavku na mjesto direktora u klubu ponudio i prije godinu i pol dana, ali tada je ostavka odbačena.

I tada, kao vjerojatno i sada, mučilo ga je to što ima premali proračun da bi ostvario (nerealne) želje navijača i članova uprave i skupštine kluba.

Nekad je Slaven imao proračun od 30-ak milijuna kuna, a danas je on, u najmanju ruku, prepolovljen. Glavni sponzori, Podravka i Belupo, kroz godine uvelike su smanjili sponzorstvo. Ono se sada navodno kreće oko pet milijuna kuna.

čitam...