Dan ružičastih majica

Djeca su naša budućnost, dužnost je svih nas osigurati im bezbrižno djetinjstvo, poručuju iz HNS-a

Naime, Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika.

09:33h
0

Mnogi danas podržavaju Dan ružičastih majica pa tako i u HNS-u.

– Koprivničko-križevački HNS snažno podržava Dan ružičastih majica, koji se u Hrvatskoj obilježava već šestu godinu za redom posljednje srijede u veljači, kako bismo podigli svijest građana o problemu vršnjačkog nasilja kojem je svakodnevno i u našim krajevima izloženo sve više djece – kazala je Jasmina Pavlović, predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije.

Naime, Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. Hrvatski sabor proglasio je 2017. godine taj dan na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Sam je Centar u našoj zemlji osnovan 2007. godine, a njegov je glavni cilj prevencija vršnjačkog i elektroničkog nasilja, no veliki se značaj pridaje upravo informacijskoj sigurnosti.

– Odrednica koprivničko-križevačkog HNS-a je tu sasvim jasna – ovo nije prigodničarski stav, već trajno opredjeljenje koje naša stranka svjedoči kroz svoj rad. Duboko svjesni problematike kojoj su izložena djeca, a posljedično tome i čitave obitelji, podsjećamo da smo unatrag mjeseca dana organizirali vrlo uspješnu javnu tribinu s nezavisnim stručnjacima čija je tema bila upravo sigurnost djece na internetu – kazala je Pavlović i dodala kako se upravo organizacijom takvih tribina i stručnih predavanja podiže svijest građana o vršnjačkom nasilju.

– Djeca su naša budućnost i budućnost naše Županije – stoga je dužnost svih nas osigurati im bezbrižno djetinjstvo! – poručila je predsjednica koprivničko-križevačkog HNS-a i pozvala je sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije da na današnji dan odjenu ružičastu majicu kako bi i oni, barem na simboličnoj razini, digli svoj glas protiv nasilja.

čitam...