Dječja predstava Ulični skitači u Domoljubu

11:35h
0
Detalj s predstave

Ulični skitači, prema priči Braće Grimm Bremenski svirači, sljedeća je predstava koju djeca imaju prilike pogledati u koprivničkom Domoljubu. Ona će se održati u petak, 24. siječnja u izvedbi Scene Gorica, dok je redatelj predstave Ivan Plazibat, a glume Marija Kolb, Ivan Magud i Igor Baksa, dok se za scenografiju pobrinula Marta Crnobrnja.

Ulični skitači priča je o simpatičnoj grupi domaćih životinja koje više nisu u cvijetu mladosti (magarcu, psu, mački i pjetlu) svjesnoj da će ih gospodari imanja na kojima žive uskoro odbaciti jer im više ne mogu služiti kao nekad. Složne životinje tako odlučuju napustiti svoje dotadašnje domove i krenuti u Bremen, koji je na glasu kao mjesto slobode, te tamo postati – svirači.

– Poznatu priču o životinjama koje se bore za svoj opstanak u svijetu Lana Šarić preradila je u priču aktualnu u ovom vremenu – o napuštenim životinjama. Naravno, to je priča o ljudima, o ljudskosti i bezdušnosti, o prijateljstvu i ravnodušnosti. Predstavu realizira mlada, ali ambiciozna ekipa na čelu s redateljem Ivanom Plazibatom – najavljuju organizaori.

Predstava traje 45 minuta i namijenjena je djeci od četiri do 12 godina.