12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dječji dom Svitanje preselio, zgrada u Basaričekovoj vraća se Družbi kćeri Božje ljubavi
D

Ne propustite

Devetero djece koja su u potpunoj skrbi Dječjeg doma Svitanje od početka tjedna je u svom novom domu – iz zgrade u koprivničkoj Basaričekovoj cjelodnevna skrb je u ponedjeljak preseljena u obiteljsku kuću na Lenišću, za naš je radio rekao ravnatelj Svitanja Milivoj Androlić:

– Djeca su se preselila već početkom tjedna. Već su se polako priviknuli na jedan familijarniji život, da tako kažem, na život izvan institucije. U jednoj običnoj koprivničkoj ulici žive u jednoj kući koja se ne razlikuje ni po čemu od ostalih kuća, u jednom suvremenom koprivničkom kvartu.

Istovremeno su uprava Doma Svitanje i djeca u poludnevnom boravku, njih desetak, preselili u prostor na trećem katu Zavoda za javno zdravstvo. Zahvaljujući novom prostoru, u Svitanju su pokrenuli i nove oblike skrbi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, rekao je Androlić:

– Radimo s udomiteljima na đurđevačkom području, pokrenuli smo intenzivan rad s biološkim roditeljima, i taj prostor će nam biti multifunkcionalna, znači za rad s djecom i njihovim roditeljima, udomiteljima i za uslugu naknadne skrbi. Planiramo u svom budućem razvoju pružati usluge mladim ljudima koji su odrastali bilo u udomiteljstvu, bilo u dječjim domovima tako da i njima možemo pružati jedan savjetodavni  rad.

A zgrada u Basaričekovoj, u kojoj je Dječji dom desetljećima djelovao, popodne se službeno vraća pravim vlasnicima, Družbi kćeri Božje ljubavi.

izvor: radio-drava.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×