Djela domaćih umjetnika na 29.Susretu hrvatskih zavičajnih likovnih stvaralaca

11:23h
0
Ilustracija

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. Stanko Špoljarić, viši kustos iz Zagreba, Josip Botteri, akademski slikar i Eduard Belić, akademski slikar i kipar, izvršilo je izbor radova za izložbu 29. Susreta hrvatskih zavičajnih likovnih stvaralaca.

Na natječaj su pristigla 264 rada, a povjerenstvo je za izložbu odabralo 110 radova koji će biti izloženi u izložbenom prostoru Stare gradske vijećnice na Narodnom trgu u Splitu od 19.-28. rujna.

Iz Likovnog kreativnog centra Koprivnica odabrani su sljedeći radovi:Vesna Martinjak „Prijelaz preko Drave”, ulje, Branimir Dolenec „Zimski pejzaž – Štrigova”,ulje, Marija Turk „Smrt kukca od zagađenosti ozona”, acrylic, Marina Dvorski –Zimski pejzaž, ulje, a iz Križevačkog likovnog kruga Đurđa Požgaj –„Rani snijeg”, akril, Marija Marciuš –„Lunska maslina”,ulje. Iz Likovne sekcije KUD-a Tomislav Sveti Ivan Žabno na izložbi će biti predstavljeni sljedeći umjetnici odnosno radovi: Sanja Benko „Do kraja dana”, olovka, Marijana Janeković –„Cvijeće u vazi”, ulje te Radovan Vojvodić – „Košmar”,linorez.

Pohvalnicu Hrvatskog sabora kulture za likovno stvaralaštvo 2013. dobila je Đurđa Požgaj iz Križevačkog likovnog kruga.

Susret hrvatskih zavičajnih likovnih stvaralaca i zatvaranje izložbe bit će 28.rujna.

čitam...