4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mjera za pozdraviti

Dobar potez! U Đurđevcu odlučili socijalno ugrožene građane osloboditi plaćanja komunalne naknade, evo uvjeta
D

Ispunjeni zahtjevi za oslobođenje predaju se do 28. veljače u Grad Đurđevac

Ne propustite

Kako bi ublažili udar na džepove građana, gradovi i općine posežu za nekim novim mjerama kojima nastoje svojim stanovnicima olakšati svakodnevicu i ublažiti pad životnog standarda.

- Oglas -

Jučer smo, tako, izvijestili o potezu Općine Molve gdje će roditeljima osnovnoškolaca podmiriti troškove kuhinje za prvo školsko polugodište, a novi pozitivan primjer stiže iz Đurđevca. Njihova gradska uprava donijela je odluku da će od početka ove godine svoje socijalno ugrožene građane osloboditi od plaćanja komunalne naknade.

Iz gradske uprave pozivaju sve građane koji prema Odluci o komunalnoj naknadi imaju pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade da ispune i predaju obrazac zahtjeva za oslobođenje do 28. veljače u Grad Đurđevac.

Prema odluci, korisnici zajamčene minimalne naknade oslobađaju se obveze plaćanja komunalne naknade za stambeni prostor površine do najviše 60 prostornih metara, a na osnovu vjerodostojne isprave o ostvarivanju prava izdane od Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

- Oglas -

– Vlasnici ili korisnici stambenih objekata kojima je to jedina nekretnina za stanovanje, mogu Upravnom odjelu podnijeti zahtjev za oslobođenje od plaćanja komunalne naknade za površinu do 60 kvadrata, uz dokaz da im u prethodnoj godini ukupni prihod svih ukućana po članu domaćinstva nije prelazio 1200 kuna mjesečno – pojašnjavaju iz Grada Đurđevca.

Dodajmo tome da se površina od 60 kvadrata uvećava za dodatnih 20 kvadrata prostora za četvrtog i svakog narednog člana kućanstva.

Obrazac zahtjeva građani mogu preuzeti sa OVDJE ili osobnim dolaskom u Gradsku upravu.

Gradsko vijeće Đurđevac
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti