4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DODATNA OLAKŠICA

Tek što su uvedeni besplatni obroci, Molve otišle korak dalje, roditeljima vraćaju trošak školske kuhinje za prvo polugodište
T

Prvi smo u županiji koji financiramo i organiziramo prijevoz toplog obroka za učenike do područnih škola u Repašu i Medvedički, a sve u suradnji sa OŠ Molve i Koprivničko-križevačkom županijom, pohvalili su se iz Molvi

Ne propustite

Učenici osnovnih škola od ponedjeljka su se vratili u školske klupe, gdje ih je dočekala novost u vidu besplatnih obroka. Trošak prehrane na sebe je s novim polugodištem preuzela država, a roditelji su ovu odluku dočekali s velikim odobravanjem pa su u školske restorane krenuli i brojni koji su ih do sada zaobilazili u širokom luku.

- Oglas -

Tek što su uvedeni besplatni obroci, podravska Općina Molve otišla je korak dalje i dodatno razveselila svoje roditelje osnovnoškolaca informacijom da su, kako bi im olakšali i ovako povećane troškove života, iz općinskog proračuna osigurali financiranje prehrane za prvo polugodište u 100 postotnom iznosu.

Odluka je donesena slijedom dosadašnjih demografskih mjera koje Općina provodi, a koje su se pokazale odličnim smjernicama za nastavak provođenja demografske politike.

- Oglas -

Na općinskim stranicama objavljen je Javni poziv u kojem stoji kako pravo na pomoć roditelji ostvaruju temeljem podnesenog zahtjeva, a nakon što dostave dokaz o plaćenoj školskoj kuhinji. Isti mogu podnijeti zaključno s 31. ožujka 2023. godine.

– Općina Molve vodeća je u financiranju i sufinanciranju troškova prehrane za sve učenike Osnovne škole Molve već dugi niz godina. Prvi smo u županiji koji financiramo i organiziramo prijevoz toplog obroka za učenike do područnih škola u Repašu i Medvedički, a sve u suradnji sa OŠ Molve i Koprivničko-križevačkom županijom. Drago nam je da je Vlada RH prepoznala inicijativu lokalne samouprave, gradova i općina te proteklog tjedna odlučila da svi osnovnoškolci u Hrvatskoj imaju pravo na jedan besplatan obrok u školi. Nama je zadatak i dalje osluškivati potrebe i prijedloge najpotrebitijih skupina na području naše općine te koliko je moguće olakšati život mještanima – objavili su iz općine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti