OPCIJE RESTART KOALICIJE

Dobije li izbore, Bernardićevo mega ministarstvo gospodarstva vodit će Zvonimir Mršić?

Premda izvori nacionalnog medija tvrde kako imena koja bi obnašala te dužnosti još nisu utvrđena, već sada postoje nagađanja.

16:36h
0
Davor Bernardić (lijevo) i Zvonimir Mršić (desno) // Foto: SDP

Poznati su nositelji lista Restart koalicije predvođene SDP-om koji će s partnerima izaći na parlamentarne izbore. Predsjednik stranke Davor Bernardić je, dakako, siguran kako će odnijeti pobjedu. Dođe li do toga, njihova će Vlada ima gotovo dvostruko manje ministarstava, što ovisi i o željama trenutnih i budućih koalicijskih partnera, piše Jutarnji.hr.


Premda izvori nacionalnog medija tvrde kako imena koja bi obnašala te dužnosti još nisu utvrđena, već sada postoje nagađanja. Tako bi gospodarstvo prema Jutarnjem trebalo biti mega ministarstvo koje bi uključivalo pet-šest trenutnih. Nosilo bi, možda, ime Ministarstvo razvoja, a kao najvjerojatniji kandidat koji će ga voditi postavlja se bivši predsjednik Uprave Podravke te čovjek koji je više od deset godina bio na čelu Koprivnice, Zvonimir Mršić.

Bernardiću bi, naravno, pripala uloga premijera, dok bi Branko Grčić bio njegov najbliži suradnik. Spominju se, između ostalih, i Rajko Ostojić, Krešo Beljak (HSS), Boris Lalovac, međimurski župan Matija Posavec, Silvano Hrelja, Arsen Bauk i mnogi drugi. Koga se povezuje s kojim ministarstvom pogledajte ovdje.

čitam...