Iz stožera

DOBRE VIJESTI Koprivničko-križevačka županija i dalje ‘korona-free’, nema novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija i dalje je jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus.

13:31h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

U Koprivničko-križevačkoj županiji i dalje nema slučajeva koronavirusa. Svih 27 testiranih uzoraka iz opće populacije u posljednja 24 sata je negativno, a trenutno je pod mjerom samoizolacije pet osoba, bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba, javljaju iz Stožera.

Koprivničko-križevačka županija i dalje je jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus. Od početka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je na snagu s današnjim danom stupila Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kojom je propisana obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima te Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika. S obzirom na rezultate provedenih nadzora, istaknuo je načelnik, do sada nisu zabilježena veća kršenja propisanih mjera.

čitam...