Doček Nove godine // U Koprivnici i Đurđevcu na trgovima i na -15, Križevčani će se grijati u šatoru

20:07h
0
Doček na koprivničkom Trgu bana Jelačića // Foto: Arhiva

U srijedu ćemo 2014. godinu ispratiti u povijest, sa željom i nadom da će nam sljedeća godina biti bolja, sretnija i uspješnija.

Najveći dio građana Silvestrovo će provesti u privatnom aranžmanu, dio će ih na organizirani doček u neki od ugostiteljskih objekata, a sve je veći broj onih koji Novu godinu dočekuju na otvorenom, na gradskim trgovima.

Jambrošić zabavlja Koprivničance

Doduše, ove godine vremenska prognoza je prilično loša, za novogodišnju noć najavljuju se temperature i do -15 Celzijevih stupnjeva, ali su u koprivničkoj gradskoj upravi uvjereni da to neće pokvariti dobro raspoloženje građana, kao ni najluđu noć u godini.

Program dočeka Nove godine na Trgu bana Jelačića u središtu Koprivnice počinje u srijedu, 31. prosinca u 22.30 sati. Ove godine za dobru feštu bit će zaduženi Laura i Luigi Mjeda i Matija Evačić, te Bojan Jambrošić kao glavni izvođač.

Ulazak u 2015. tradicionalno će obilježiti vatromet, a građanima će Novu godinu čestitati gradonačelnica Vesna Želježnjak sa svojim zamjenicima. Za sve okupljene priprema se i jedno malo slatko iznenađenje.

DJ Krnya svira pod šatorom u Križevcima

DJ Krnya // Foto: FacebookI u Križevcima će se održati tradicija zajedničkog dočeka na Strossmayerovom trgu, no organizatori su doskočili zimskim uvjetima te će postaviti veliki grijani šator.

Početak programa je već u 20 sati, a pod šatorom će sugrađane disco glazbom zabavljati poznati križevački DJ Ivan Krnjić – Krnya. Najavljen je i nastup Charlie banda, koji će, ako to uvjeti dozvole, nastupiti na otvorenom dijelu trga.

Pripremljena je bogata gastronomska ponuda, a u ponoć se očekuje i čestitka gradonačelnika Branka Hrga i vatromet.

U Đurđevcu s Revoltom u Novu

Grad Đurđevac organizira doček Nove godine na Trgu sv. Jurja. Program počinje u 23 sata, nastupa grupa Revolt.

Udruga sv. Jurja kuha vino i čaj za građane. U pola noći priprema se vatromet, a posjetiteljima će se obratiti gradonačelnik Željko Lacković. Inače, u Đurđevcu je doček Nove godine na otvorenom prošle godine organiziran prvi put nakon poduže stanke.