15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U ČETVRTAK

Dođite u Galeriju Mijo Kovačić! Sveti Jeronim i Štrigova tema su predavanja akademika Dragutina Feletara
D

Predavanje će biti popraćeno prikazom originalnih dokumenata, crteža i fotografija.

Ne propustite

Galerija Mijo Kovačić ovog će četvrtka biti domaćin predavanja pod nazivom “Dvojbe oko lokacije Stridona – rodnog mjesta Sv. Jeronima”, a ono će se održati povodom 1600. godišnjice smrti Sv. Jeronima

Rasprave o lokaciji Stridona, rodnoga mjesta velikoga sveca koji je nesumnjivo rođen na teritoriju Hrvatske, traju već stoljećima. Te su rasprave pojačane nakon izdavanja hrvatskog prijevoda slavnoga djela o Sv. Jeronimu, pavlina Josipa Bedekovića, koja je izdana 2017. godine, te pogotovo danas kada se obilježava 1600. godišnjica smrti najvećeg sveca rođenog u Iliriku.

Uz ostale teze, na predavanju će se osobito govoriti o tezama pavlina Josipa Bedekovića da je Stridon zapravo današnja Štrigova u gornjem Međimurju. U Štrigovi je već u ranom srednjem vijeku izgrađena crkva posvećena Sv. Jeronimu, a uz nju se nalazi i čudotvorni izvor vode velikog sveca. Ovamo je narod sve do početka 20. stoljeća masovno hodočastio kako bi se utekao činima Sv. Jeronima.

Predavanje će biti popraćeno prikazom originalnih dokumenata, crteža i fotografija.

Spomenimo na kraju, predavanje će se održati u četvrtak, 4. lipnja u 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić, a predavač će biti akademik prof.dr.sc. Dragutin Feletar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

[FOTO/VIDEO] TEŠKA NESREĆA Tri automobila sudarila se u Čakovečkoj, ima ozlijeđenih

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije u Čakovečkoj ulici u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarila su se tri automobila u blizini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×