14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dom za starije i nemoćne // Na listi čekanja 1600 starijih
D

Ne propustite

Na svoje mjesto u Domu za stare i nemoćne na koprivničkom Lenišću trenutno čeka 1.600 Podravaca i Prigoraca.

Toliko je naime zaprimljeno molbi stanovnika starijih od 65 godina, koji u poodmakloj životnoj dobi žele živjeti u sigurnosti ove ustanove. Ravnateljica Vesna Križan kaže kako bi svoje mjesto u domu ovog trenutka željelo oko tisuću prijavljenih, a ostali su se prijavili da mogu doći na red u trenutku kad više ne budu sposobni sami živjeti. No i jedni i drugi itekako moraju čekati.

– Kao uvijek, liste čekanja su velike, ali nije nemoguće doći. Znači uz strpljivost od 6 godina može se doći u bolnički dio, a nešto više od 4 godine treba čekati za stanarski dio – kaže Križan.

Ravnateljica Križan je kao argument za kvalitetu skrbi u ovoj ustanovi iskoristila sljedeći podatak.

-Prosječni boravak traje gotovo 9 godina s tim da imamo osobe još iz 1991., znači od osnivanja. Mi smo izuzetno ponosni na to, a to je i glavni razlog što se ne može doći svaki čas kod nas – kaže Križan.

Usporedbe radi, u razvijenim zapadnim zemljama prosječni boravak starih ljudi u domovima je oko 8 mjeseci. Recimo i da odgovorni u Županiji intenzivno razrađuju ideju gerontološkog sela te osmišljavaju uslugu „pomoć u kući“ kako bi se ovdašnjim ljudima treće životne dobi olakšao svakodnevni život.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×