Pokušaj ubojstva

Donosimo vam najnovije detalje sa suđenja ljubavnicima bombašima

10:40h
0
Ljubavnici Valentina Brunec i Nikola Laboš na suđenju u Varaždinu // Foto: Zvonimir Markač
Ljubavnici Valentina Brunec i Nikola Laboš na suđenju u Varaždinu // Foto: Zvonimir Markač

Najzanimljivija odluka sudskog vijeća je ta da će se provesti djelomična rekonstrukcija događaja u Koprivničkom Ivancu, Koprivnička 92, uz sudjelovanje balističkog vještaka Mladena Rutalja te prometno-tehničkog vještaka.

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje ljubavnicima bombašima Valentini Brunec i Nikoli Labošu.

Terete se da su u Koprivničkom Ivancu 7. prosinca 2014. godine dogovorno pokušali ubiti Valentinina supruga Hrvoja.

Na jučerašnjoj (utorak) raspravi susjed Brunecovih, Alen Hobolić, rekao je da je inkriminiranog dana bio u kući kada je čuo eksploziju. U prvi trenutak pomislio je da se radi o eksploziji plina.

Pozvao je policiju koja je prva došla na mjesto tragedije, a poslije njih je stigla i Hitna pomoć.

Na sudu je rekao da je po dolasku u dvorište Brunecovih vidio Valentinu koja je vikala “upomoć”. Nikoga drugoga uz nju nije vidio.

Isto tako, kazao je da u ulici gdje oni žive postoji javna rasvjeta i nikoga na cesti nije vidio kada je izašao iz kuće, a to je bilo odmah čim je čuo eksploziju.

Njegov brat, Ivan Hobolić, u dvorište Brunecovih stigao je nakon svog brata. Sudu je, među ostalim, rekao da je  vidio oštećenog Hrvoja kako leži na tlu. Vidio je da je ozlijeđen i čuo ga je kako govori da ga boli noga.

Dragutin Hobolić, Alenov i Ivanov otac, kazao je da je nakon eksplozije vidio Valentinu kako stoji na svom mostu.

– Pozvala nas je da joj pomognemo jer joj je stradao muž. Otišao sam do mjesta gdje je Hrvoje ležao i ispod njega smo stavili deke. Te deke je dala Valentina, a donijela su ih djeca iz kuće – istaknuo je on.

Svjedokinja Svjetlana Novoselec, koja je sa suprugom nakratko čuvala djecu Brunecovih kada su ovi otišli u bolnicu, rekla je da je mještanina Mihajla Mihoteka vidjela na cesti kada se išla presvući jer je bila u papučama i pidžami.

– Idućeg dana razgovarala sam sa suprugom o ovom događaju. Naime, Mihajel Mihotek je idućeg dana nazvao mog supruga te je rekao da je prethodnu večer vidio jednu osobu kako trči po ulici. Moj suprug je o tome obavijestio Valentinu, a isto tako je Valentini poslao SMS poruku s brojem mobitela od Mihajela Mihoteka, jer je to Valentina od njega tražila. Meni suprug nije govorio neke detalje o toj osobi o kojoj je Mihotek govorio – rekla je ona.

Dodala je kako ona nije vidjela da bi te večeri netko ulazio u dvorište prazne kuće do Brunecovih, a iz kojeg je Nikola Laboš, prema optužnici, bacio bombu na oštećenog Hrvoja.

Na jučerašnjem ročištu, iako su bili uredno pozvani, nisu se pojavili niti su svoj dolazak opravdali Božidar i Monika Remenar, koji su također bili na mjestu događaja nakon eksplozije.

Vijeće je na kraju donijelo rješenje da će se od Državnog hidrometeorološkog zavoda zatražiti podaci o vremenskim prilikama u noći sa 7. na 8. prosinca 2014. godine.

Isto tako, pribavit će se policijski podaci o vremenu primanja dojava o događaju, s kojih brojeva telefona i od kojih osoba su pozivi upućeni. Pribavit će se i podaci od Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u koliko je sati primljen poziv za intervenciju, s kojeg broja telefona i je li bilo više poziva, u koje vrijeme su pozivi upućeni te koliko je iznosilo njihovo trajanje.

Najzanimljivija odluka sudskog vijeća je ta da će se provesti djelomična rekonstrukcija događaja u Koprivničkom Ivancu, Koprivnička 92, uz sudjelovanje balističkog vještaka Mladena Rutalja te prometno-tehničkog vještaka. Datum provođenja djelomične rekonstrukcije bit će određen nakon pribavljanja podatka od Državnog hidrometeorološkog zavoda te dogovora termina s vještacima.

čitam...