Održana rasprava

Ponovno je krenulo suđenje ljubavnicima bombašima iz Koprivničkog Ivanca nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu

Optuženici su u listopadu prošle godine osuđeni na šest godina i šest mjeseci zatvora, no presuda je ukinuta.

16:00h
0
Optuženici Valentina Brunec i Nikola Laboš na Županijskom sudu u Varaždinu // Foto: Arhiva
Optuženici Valentina Brunec i Nikola Laboš na Županijskom sudu u Varaždinu // Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu ponovno je počelo suđenje Nikoli Labošu i Valentini Brunec, koji su optuženi da su pokušali ubiti Valentininog supruga Hrvoja.

Optuženici su u listopadu prošle godine osuđeni na šest godina i šest mjeseci zatvora, no presuda je ukinuta.

– Vrhovni sud je ukinuo presudu i sve kreće ispočetka, cijela procedura i svi dokazi moraju se ponovno iznijeti – uputio nas je sudac Igor Pavlic sa Županijskog suda u Varaždinu.

Podsjetimo, ljubavnici su optuženi za pokušaj ubojstva Valentininog supruga Hrvoja Brunca, na kojega je 7. prosinca 2014 godine Laboš bacio bombu. Nije uspio u svom naumu i Hrvoje je samo ranjen.

Supružnici Valentina i Hrvoje Brunec // Foto: Matija Gudlin

Tijekom prošlog suđenja bilo je spora oko izvješća sudskih vještaka jer se oni nisu mogli složiti oko nekih detalja. Oba sudska vještaka složila su se da je Hrvoje Brunec preživio pukim slučajem kada je ručna bomba detonirana neposredno ispred njega te da je bomba eksplodirala ispred njegove desne noge. No, nisu se složili u gotovo svemu ostalom.

Danas je održana prva rasprava novog suđenja. Branitelj prvooptuženika istaknuo je da i dalje ne postoje dokazi za Laboševu krivnju, a braniteljica Valentine Brunec izjavila je da ne postoji zatvoreni krug indicija na temelju kojih bi se mogao izvesti nedvojben zaključak o njenoj krivnji.

Na raspravi su donesena rješenja o prezentiranju dokaza, iskazima svjedoka i vještaka te psihijatrijskim vještačenjima i rekonstrukcijama od strane sudskomedicinskog i balističkog vještaka. Također će svjedočiti i djeca Hrvoja i Valentine Brunec.

Optuženicima je produljen istražni zatvor, unatoč argumentima njihovih branitelja, koji smatraju da više ne postoji opasnost ni razlozi za primjenu takve mjere.

Sljedeće rasprave zakazane su za 11., 14. i 19. rujna.