Županov apel HRT-u

Dopisništvo bi koristilo obrazovanju studenata sa Sjevera

16:20h
0
Darko Koren // Foto: arhiva

Radom dopisništva u Koprivnici bili smo iznimno zadovoljni, jer se o svim događanjima i zanimljivostima ravnomjerno izvještavalo, a svakako moramo istaknuti i zadovoljstvo profesionalnošću djelatnika koji su radili u Koprivnici, pohvalio je župan.

Kako je u okviru restrukturiranja HRT-a 2014. godine, između ostalih, ukinuto i dopisništvo u Koprivnici, nakon v.d. gradonačelnika ni župan Darko Koren nije propustio izraziti nezadovoljstvo Županije takvim potezom.

– Sada nakon dvije godine, vidi se kako su ovom Odlukom stanovnici Koprivničko-križevačke županije stavljeni u neravnopravni položaj te se javnost nedovoljno izvještava o događajima na ovom području – županov je stav te je zatražio, s obzirom na ponovno otvaranje dopisništva u susjednim županijama, da središnjica razmisli i o potrebi vraćanja dopisništva u našu županiju kako su, citirajući sam HRT, dopisništva „jedna od temeljnih snaga i prednosti Hrvatske radiotelevizije“.

– S obzirom na najave otvaranja dopisništava u Metkoviću i Sisku, smatramo da biste trebali razmisliti i o ponovnom vraćanju dopisništva u Koprivnicu – odlučan je Koren te kao jedan od glavnih razloga potrebe za povratkom dopisništva u naš kraj, navodi Sveučilište Sjever na kojem se obrazuju novinari, a koji bi upravo u dopisništvu mogli odraditi i dio stručne prakse i tako steći profesionalna znanja.

– Radom dopisništva u Koprivnici bili smo iznimno zadovoljni, jer se o svim događanjima i zanimljivostima ravnomjerno izvještavalo, a svakako moramo istaknuti i zadovoljstvo profesionalnošću djelatnika koji su radili u Koprivnici – za kraj je župan pohvalio lokalne novinare i još jednom uputio apel HRT-u.