20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stožer

Dosad izdano nevjerojatnih 192 262 propusnice, Božinović: Ako nastavimo ovim ritmom onda one nemaju smisao
D

Naveo je i kako osluškuju ono što dolazi s terena i sigurno je da će se prilagođavati situacijama, pogotovo općinama koje imaju samo jedan dućan, jednu ljekarnu. 

Ne propustite

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upravo je na presici nacionalnog Stožera civilne zaštite objavio više informacija o novim propusnicama. Do danas u 11.45 sati izdano je pomalo nevjerojatnih 192 262 propusnica.

– One nisu tu da bi smo mi povećali broj putovanja nego da bi osigurali sve ono što je nužno da se tim ljudima i tim strukama omogući izuzetak iz one odredbe o zabrani napuštanja mjesta prebivallšta. Sve su to mjere koji se mi još držimo.

Nemojte misliti da itko od nas uživa u ovome. Kad bi sve liberalizirali nemojte mislite da bi brojke bile ovakve. Važno je očuvanje zdravstvenog sustava. Imamo ritam od 100 tisuća propusnica dnevno. Ako nastavimo tim ritmom onda bi one s ove epidemiološke strane počele gubiti smisao. Bitno je da se shvati da ljudi koji žive i rade u istom mjestu ne trebaju propusnice – rekao je Božinović.

Naveo je i kako osluškuju ono što dolazi s terena i sigurno je da će se prilagođavati situacijama, pogotovo općinama koje imaju samo jedan dućan, jednu ljekarnu.

– Sve ovo ostaje digitalno arhivirano. Pozivam sve da dobro razmisle, da u interesu zdravlja svoje obitelji i nacije budu vrlo odgovorni kad stavljaju ljude na popis propusnica. Odbijeno je više od 4500 zahtjeva za propusnice, a vidjet ćemo koliko je bilo zahtjeva od osoba koje trebaju biti u samoizolaciji.

Cijelo vrijeme balansiramo između dva nimalo laka zahtjeva koji su pred Stožerom: Kako održati povoljnu epidemiološku situaciju i kako omogućiti da život ide dalje. Tome se pokušavaju domisliti više manje sve države u svijetu – izjavio je Božinović.

Čestitao je svima koji su se uhvatili u koštac s cijelom logistikom oko propusnica i naveo kako su one sustav velikih baza podataka koji funkcionira. Na pitanje hoće li ih produživati kako je da bi mogli, ukoliko se pokaže potreba. No, zatražio je još dan, dva kako bi sve definirali.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rifovi revolucije

U Kino Velebit dolazi film koji je osvojio publiku diljem svijeta, stiže i autor na projekciju

Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije stiže u Koprivnicu. Film je nastao u Varaždinu, u kooprodukciji udruge Trash i udruge Rebl...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×