11.8 C
Koprivnica
Petak, 1. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Radosni dani u godini

Doznajemo kad kreće povrat poreza, neki ga nažalost neće dobiti, evo zašto…
D

Iz Porezne uprave upozorili su i na one kojima se porez neće isplatiti.

Ne propustite

Porezna uprava otkrila je kako bi povrat poreza onima koji su ga prijavili mogao na račune sjesti najkasnije do kraja svibnja. Većina povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak iz prošle godine bit će, navode, isplaćena do 31. svibnja.

– Povrata poreza obavljat će se onim poreznim obveznicima koji ispunjavaju uvjete za povrat, kontinuirano prema redoslijedu kojim će se izdavati rješenja – ističu u PU.

Također, upozorili su i na one kojima se porez neće isplatiti.

Euri, novacPovrat poreza
Ti dani u godini nas uvijek razvesele // Foto: Ivan Balija

– Nećemo obaviti povrat ako utvrdimo da porezni obveznik ima dospjelih, a neplaćenih poreza koje naplaćuje. To su pdv, porez na promet nekretnina, porez na nasljedstva i darove. Ne smije biti duga ni za porez na plovila, porez na cestovna motorna vozila, porez na kuće za odmor. Kao ni za članarine turističkim zajednicama pa i doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje… – pojašnjavaju iz Porezne.

Dodaju i kako će povrati više plaćenog poreza i prireza za porezne obveznike iz redovnog postupka biti tijekom lipnja 2023. godine. Kod ukupno 704.992 poreznih obveznika utvrđena je razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak. Radi se o iznosu od 259,5 milijuna eura. Kod 12.162 obveznika nije bilo razlike za isplatu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ

FOTO/VIDEO Krava na imanju Golubićevih otelila muške „blizance”, Andrija: Nije ovo prvi put da smo dobili „dvojke”

Na imanju obitelji Golubić u Otočki, naselju na području Općine Gola, krava je otelila „blizance”, dva zdrava muška teleta. Rijetkost...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×