7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
javna objava dužnika

Porezna uprava objavila novu ‘listu srama’, najveći dužnik u županiji duguje vrtoglavih 15 milijuna kuna
P

Provjerili smo kakva je situacija u Koprivničko-križevačkoj županiji te izdvojili 15 najvećih dužnika u sve tri kategorije. 

Ne propustite

Ovih je dana na stranicama Porezne uprave objavljena najnovija, takozvana lista srama poreznih dužnika. Dokument se ažurira jednom godišnje, a pokazuje povećanje broja dužnika i duga kod pravnih osoba, dok se broj fizičkih osoba i građana, kao i njihov dug, smanjio.

Javna objava dužnika uvedena je 2012. godine, kada se na njoj nalazilo oko 7000 tvrtki, 13.000 obrta i 102.000 građana koji su zajedno dugovali oko 30 milijardi kuna.

Iznos se s godinama smanjuje, jednim dijelom zbog bolje naplate, ali velikim dijelom i zbog zastare.

Na listu idu fizičke osobe koje imaju dug veći od iznosa 100.000 kuna fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, za pravne osobe dug mora biti veći od 300 tisuća kuna, a za sve ostale veći od 15.000 kuna.

Provjerili smo kakva je situacija u Koprivničko-križevačkoj županiji te izdvojili 15 najvećih dužnika u sve tri kategorije. 

Od fizičkih je osoba najveći dužnik Davor Lukačić iz Kloštra Vojakovačkog, poznatiji i kao ‘kralj šodra’, vlasnik obrta Lukačić-prijevoz. Nije se Lukačić ovdje našao prvi put, posljednjih godina dug također je bio u vrhu ove neslavne ljestvice. Dužan je 8,3 milijuna kuna.

Slijedi ga Dragutin Čižmak iz Đelekovca koji duguje 2,6 milijuna kuna.

Od pravnih osoba Deroso metali iz Kunovec brega imaju dug od gotovo pet milijuna kuna, a tvrtka Monolit iz Kloštra Vojakovačkog gotovo četiri milijuna kuna, a zanimljivo je da je na popisu i Greenbird medical s adresom u Molvama, posrnula tvrtka Kristijana Krezića koji je izveo veliku prijevaru u gospodarskom poslovanju te je nedavno i uhićen.

Marinko Macura iz Prijedora najveći je porezni dužnik u županiji u kategoriji ostalih poreznih dužnika, odnosno građana, a duguje vrtoglavih 15,5 milijuna kuna. Franjo Piskor iz Novog Virja duguje nešto manje, ali ipak visokih 9 milijuna kuna.

Detaljan popis pogledajte u nastavku ili na stranicama Porezne uprave.

Porezni dug – fizičke osobe
Porezni dug – pravne osobe
Porezni dug – ostali porezni obveznici

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×