14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odvjetništvo tvrdi:

DOZNAJEMO Poznati Koprivničanac htio je biti ratni invalid pa sa psihijatrom lažirao papire
D

Ravnateljica ustanove rekla je da ne poznaje prvookrivljenog i da nije bio upisan u njihovu dokumentaciju.

Ne propustite

Poznatom koprivničkom poduzetniku, čiji su podaci poznati redakciji, i iskusnom psihijatru koji radi u poznatoj psihijatrijskoj ustanovi prijeti uvjetan zatvor. Sve zbog nepodopština koje su radili potkraj 2020. godine. Barem tako tvrdi državno odvjetništvo koje je podiglo optužnicu. Naravno, ovaj slučaj tek treba doći pred sud.

Ratni vojni invalid
Ravnateljica bolnice nije nikad vidjela Koprivničanca // Foto: Depositphotos.com

– Sumnjamo da je u prosincu 2020. u Koprivnici otac prvookrivljenog 51-godišnjaka kojeg je opunomoćio mjerodavnima u Županiji predao zahtjev za status hrvatskog ratnog vojnog invalida – navode u optužnici i dodaju:

Ratni vojni invalid

– Uz zahtjev je priložio ukupno 61 nalaz psihijatra Psihijatrijske bolnice Rab, potpisan od strane drugookrivljenog 60-godišnjaka. Bilo je to za razdoblje od 17. listopada 2007. do 10. prosinca 2018., iako je znao da se nikada nije liječio u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

U optužnici se navodi kako je dokumentaciju na njegovo traženje neutvrđenih dana izradio okrivljeni liječnik specijalist psihijatrije koji je bio zaposlen u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Ilustracija // Foto: ingimage.comRatni vojni invalid
Psihijatar mu je “sredio” papire da bi bio ratni vojni invalid, smarta odvjetništvo // Ilustracija, Foto: ingimage.com

– Nalaze je ovjerio svojim potpisom i žigom liječnika specijaliste, kojim je potvrdio da je
pregledao prvookrivljenog, iako je bio svjestan da se on nikad nije liječio u toj ustanovi – navode u odvjetništvu, a mi doznajemo kako je prvookrivljeni poduzetnik uistinu bio u ratu i to negdje na šibenskom području.

Koprivnički se poduzetnik branio šutnjom, dok je psihijatar u svoju obranu rekao:

– Okrivljeni je uistinu dolazio k meni na Rab kao pacijent, na preglede i ja sam mu za svaki pregled napisao nalaz. Kasnije je dolazio k meni i na novo radno mjesto zbog PTSP-a. To što doktorica opće prakse nije izdala ni jednu uputnicu za navedene preglede, kao i da u zdravstvenom kartonu nema zabilježeno da bi on bolovao od PTSP-a i da bi bio upućivan na preglede k psihijatru – ne mogu objasniti – ispričao je psihijatar.

U drugoj bolnici se ipak liječi

Nije mogao objasniti ni to što u sustavu BIS kojim se služila bolnica na Rabu nema medicinske dokumentacije okrivljenika. Kazao je da se znalo događati da nema ranije dokumentacije za pacijenta koji je već bio na pregledu. Ravnateljica ustanove rekla je da ne poznaje prvookrivljenog i da nije bio upisan u njihovu dokumentaciju. Ravnateljica novog radnog mjesta psihijatra potvrdila je pak kako se ovaj Koprivničanac tamo liječi. No, tamošnja liječnica koja ga je “obrađivala” kazala je kako ne postoji dokaz da je bolovao do 2018. godine te kako nije u tom vremenu vidljiva bilo kakva terapija.

Dodajmo kako su u odvjetništvu tražili i da psihijatar plati i novčanu kaznu od 1500 eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×