28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zahtjevi

Dražen Oreščanin iz Glasa poduzetnika: Čorić ne shvaća da je državni činovnik koji treba biti na usluzi građanima
D

Kaže i kako su čuli iz Vlade da nakon svibnja više neće biti potpora, očito zbog otvaranja. Puno se govorilo i o kreditima.

Ne propustite

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika jučer je za Dnevnik Nove TV govorio o zahtjevu udruge da se svim djelatnostima omogući rad od 15. svibnja. Komentirao je i ministra Tomislava Ćorića koji je ranije izjavio kako je zahtjev “još jedna budalaština gospodina UGP-a, odnosno gospodina Bujasa.”

– To je bilo upućeno Božinoviću i on već sutra ima sastanak s predstavnicima industrije vjenčanja i cateringom. Ne znam zašto je Ćorić išta o tome govorio, to nije bilo pitanje upućeno njemu. Vjerujem da je zaslijepljen mržnjom koju osjeća prema meni i UGP-u. Meni je njega žao. On ne shvaća da je državni činovnik koji je na usluzi građanima, poduzetnicima. Nema kućni odgoj i temeljnu kulturu javnog komuniciranja – oštar je bio Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika.

Traže da se svima kojima je ograničen ili onemogućen rad, omogući. Da se organiziraju vjenčanja, sajmovi i eventi od 15. svibnja te da restorani i kafići rade i u zatvorenom.

Zahtjeve poduzetnika ne doživljavaju baš ozbiljno.

Na Capakovu izjavu da nas svejedno može ”odalamiti rep trećega vala”, Oreščanin kaže kako možemo reći da je Hrvatska zadnja u Europi po procijepljenosti.

– Dokazana je sezonalnost virusa. Činjenica je da brojevi padaju – istaknuo je.

Potpore za svibanj se iz mjeseca u mjesec produljuju. No, neizvjesnost se nastavlja.

– Vjerujemo i koliko smo čuli, da te potpore neće biti produljivane. Koliko sam shvatio, iako nisam bio na sastanku, kolege koji su bili, rekli su da je ministar Ćorić rekao da nakon svibnja neće biti potpora, jer će se sve otvarati. Jasno nam je da su lokalni izbori – kazao je Oreščanin.

Puno se govorilo i o kreditima.

– Svi koji su u problemima imaju jako loš kreditni rejting. U principu ne mogu dobiti konvencionalne kredite od banaka. Komercionalne banke još nisu prihvatile uvjete. Država je mogla zahtijevati od banaka da se to napravi i osigurati sredstva – zaključio je Oreščanin u Dnevniku Nove TV.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×