Druga Podravska večer pod zvijezdama održava se u Hlebinama

06:08h
0
Ilustracija

Astronomsko društvo Koprivnica i Muzej grada Koprivnice ponovno pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na zanimljiv program. Ovoga je puta riječ o 2. Podravskoj večeri pod zvijezdama, koja će se održati u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, u petak, 11. srpnja s početkom u 20 sati.

– Nakon prve uvodne Podravske večeri pod zvijezdama, održane prošloga petka na ostacima koprivničkih gradskih bedema, program po prvi puta selimo izvan Koprivnice. Naše je prvo odredište Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama. Sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže i saznaju ponešto o povijesti Hlebina, naivnog slikarstva i same Galerije, o čemu će govoriti kustosica Helena Kušenić – najavljuju organizatori.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Nakon toga, na lokaciji u neposrednoj blizini Galerije, članovi Astronomskog društva postavit će svoje teleskope i upoznavati prisutne sa zanimljivostima ljetnog noćnog neba. Program se održava u suradnji s Općinom Hlebine.

Važno je i napomenuti kako će Muzej grada Koprivnice organizirati prijevoz kombijem iz Koprivnice za sve sudionike kojima je potreban, a dio mogu povesti i članovi AD Koprivnica u automobilima. Ukoliko je prijevoz potreban, trebalo bi se prijaviti na broj 098 482 810 (Marko Posavec) i doći u dvorište Muzeja u 19:30.

Podsjetimo, večeri pod zvijezdama zamišljene su kao edukativna druženja pod vedrim nebom, spoj povijesti i astronomije, a svi zainteresirani mogu naučiti nešto o prošlosti našeg kraja i svemirskim prostranstvima, te postaviti sva pitanja na koja žele doznati odgovore.

Program će se održati i ako nebo bude oblačno, a odgodit će se samo u slučaju kiše, nevremena ili jakog vjetra, o čemu će biti objavljena obavijest.

čitam...