Rudar i Prugovac ispiru gorak okus prošle sezone

DRUGA ŽNL Omladinac otvara u gostima kod Podravca, Sigečani gostuju u Peterancu, Blašković: Idemo na prvo mjesto i povratak u Prvu ŽNL

Vojakovečki travnjak bit će dom susretu domaće Viktorije i Reke. U Peterancu će dojučerašnji prvoligaš Panonija dočekati sigečku Mladost koja je prošlu sezonu završila u vrhu Druge ŽNL.

17:30h
0
Nk Reka - Nk Starigrad
Foto: Ivan Brkić

Ove nedjelje u 17.30 sati suci diljem županije označit će početak susreta Druge ŽNL. Promociju u rang više ostvarili su Lipa i Tehnika, dok su u Drugu ŽNL iz Treće ušli Močile i Kalnik. Kalnik još uvijek nema vlastito igralište, stoga će domaće utakmice igrati na terenu u Sv. Petru Orehovcu.

Hrvatski Bojovnik svoje utakmice igra jedan sat ranije od ostatka lige, a NK Prugovac svoje domaćinske utakmice igra u Kozarevcu.

U Glogovcu će na travnjak u nedjeljnih 17.30 sati izaći domaći Rudar i gosti iz Prugovca. Obje momčadi nastojati će ostvariti puno bolji rezultat nego prošle sezone kada su obje ekipe ‘visjele’ do samog kraja prvenstva.

Herešinski Omladinac putuje u Torčec gdje će odmjeriti snage s domaćim Podravcem. Ostaje da vidimo kako će pomlađeni Omladinac ući u novu sezonu pod vodstvom trenera i igrača Marka Bartolića, uzimajući u obzir da u prve dvije utakmice ne može računati na Šanjića i Blažekovića.

Vojakovečki travnjak bit će dom susretu domaće Viktorije i Reke. U Peterancu će dojučerašnji prvoligaš Panonija dočekati sigečku Mladost koja je prošlu sezonu završila u vrhu Druge ŽNL.

– Ljudi u Panoniji osjetno su se angažirali na svim razinama, te pojačali ekipu u stručnom i igračkom kadru. Svi očekujemo da ćemo biti prvi i izboriti povratak u najviši rang, a tako isto očekujemo da ćemo prvo kolo pobijediti u derbiju kola. Optimizam gradimo na pripremama koje smo jako dobro odradili – rekao je Borno Blašković, igrač Panonije iz Peteranca koja traži ekspresan povratak u Prvu ŽNL.

Novi drugoligaš Kalnik na igralištu u Sv. Petru Orehovcu igrat će protiv Fugaplasta iz Gole. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se novi drugoligaš snaći protiv gostiju iz Gole. Starigrad na svom terenu igra bez Labaša i Foruglaša protiv Hrvatskog bojovnika, dok će prvaci Treće ŽNL Močile ugostiti bregovsku Mladost koje će biti bez Milojevića i Ritoše.

Druga ŽNL, 1. kolo, 26. rujan, 17.30 sati

Rudar G – Prugovac
Podravec T – Omladinac
Viktorija – Reka
Panonija – Mladost S
Kalnik – Fugaplast
Starigrad – Hrvatski bojovnik
Močile – Mladost KB