Drugi prosvjed protiv Vlade okupio tek 50-ak građana

00:16h
0
Prosvjednici su i ovoga puta bili "naoružani" brojnim parolama

Na drugom prosvjedu protiv Vlade Republike Hrvatske, kojeg organizira nezavisna i nestranačka građanska inicijativa, okupilo se tek 50-ak građana Koprivnice. Prosvjednici su se kao i prije tjedan dana okupili na središnjem koprivničkom trgu, no iako ih je bilo nekoliko puta manje (prošle subote prosvjedu se odazvalo 400-tinjak građana) njihove poruke i ovoga su puta bile jasne: „dolje vlada“, „hoćemo izbore“, „Jaco odlazi“ samo su neke od parola koje su se uzvikivale.

Današnjem prosvjedu nazočili su i gosti iz Zagreba, a među njima je bio i branitelj Marko Francisković koji je svoje nezadovoljstvo, osim prema Vladi, usmjerio i prema hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću.

– Svoju kampanju financirao je novcem mafijaša Roberta Ježića i zbog toga bi trebao vratiti mandat – rekao je između ostalog Francisković.

Prosvjednici su se i ovoga puta osvrnuli na potpredsjednika Vlade Josipa Friščića te su jasno i glasno ustvrdili da nije zaslužio dobiti Nagradu za životno djelo i 40 tisuća kuna, poglavito zbog toga što gradnja brze ceste koju je on obećao još nije ni krenula.

Iako su preko tjedna najavljivali da će u 16.30 svi prosvjednici zajedno krenuti u mimohod koprivničkim ulicama i da će im konačna destinacija biti sjedište HDZ-a u Vargovićevoj ulici, ogranizatori su zbog malog odaziva građana odustali od te ideje.Za bolje sutra na današnjem prosvjedu borila se i ova mala sugrađanka

– Preko tjedna smo gotovo cijeli grad obljepili plakatima u kojima građane pozivamo da izađu na ulice i nije nam jasno zašto se današnjem prosvjedu odazvao ovako mali broj Koprivničanaca. Prije tjedan dana kada nismo očekivali onoliko broj građana, došlo ih je otprilike 400, a danas kada smo očekivali još masovniji odaziv, došlo je svega 50-ak ljudi. No ta brajka neće nas pokolebati i sigurno je da ćemo i dalje organizirati prosvjede i ostale akcije. Vjerujemo da će ljudi shvatiti neke stvari i da će nam se ubuduće pridružiti – rekao nam je jedan od organizatora.

Prvenstvena utakmica Slaven Belupa, koja je počela u isto vrijeme kada i prosvjed, te sunčano i toplo vrijeme, koje su mnogi građani iskoristili za odlazak u prirodu ili gorice, zasigurno su bitan faktor ovako malog odaziva i svjesni tih činjenica prosvjednici su se nešto poslije 16 sati razišli svojim kućama.