Druženje gitarista i vrtićaraca u Drnju

14:54h
0
Koncert je pratilo dvadesetak mališana

Članovi Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica sa zadovoljstvom su se odazvali pozivu Snježane Tišljarić, ravnateljice dječjeg vrtića „Vrapčić” u Drnju, na druženje s djecom, polaznicima vrtića, u njihovom prostoru. Iako je poziv bio neplaniran, a i mladi gitaristi su na zasluženim školskim praznicima, sedmero njih je s veseljem prihvatilo poziv da održe još jedan u nizu nastupa u organizaciji Udruge Allegro.

U prostoru uređenome u blagdanskom tonu, izvođače iz Allegra nestrpljivo je čekalo dvadesetak malih gledatelja koji su zajedno sa svojim odgojiteljicama prostor vrtića pretvorili u pravu malu koncertnu dvoranu.

„Mali koncert klasične gitare” bio je prvi dio programa. Solo nastupima predstavili su se Antonio Šimčić, Timon Fabijanec, Lovro Hajster, Doriana Leona Jurenec, Ana Tukša, Matija Kučić i Vanja Posavec, koje su djeca pratila s velikom pažnjom, dok su za vrijeme izvedbi bili izuzetno tihi i mirni. Svakog izvođača nagradili su burnim pljeskom uz međusobno razmjenjivanje dojmova. Mnogima od njih ovo je bio prvi susret s klasičnom gitarom, a ovaj koncert možda će i potaknuti nekoga od njih da u budućnosti upiše glazbenu školu.

U nastavku programa Matija Kučić i Vanja Posavec, kao dvoje najstarijih izvođača, odsvirali su i ispričali „Priču o gitari”. U neposrednom razgovoru s djecom objasnili su od čega se rade gitare, koliko gitara ima žica, kako se svira gitara, što su to note, a strpljivo su odgovarali i na svako pitanje malih gledatelja koje je interesiralo koliko dugo sviraju, zašto se „mršte” dok sviraju i još mnogo toga.

Na kraju „Priče o gitari”, Vanja i Matija pozvali su djecu da zajedno odsviraju i otpjevaju popularnu dječju pjesmicu „Ringe ringe raja” , da bi program završili  izvedbom uvijek aktualnih „Zvončića”. Pjesmi su se pridružili, uz djecu, svi djelatnici vrtića kao i izvođači iz Allegra.

Vesela pjesma, predivni zvuci gitare i nasmiješena dječja lica još jednom su pokazala da je potrebno samo malo truda i dobre volje za širenje pozitivne energije među djecom, a trud mladih gitarista ponovno se isplatio.