24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Država će plaćati 55 posto troškova Gimnazije
D

Ne propustite

Predstavnici Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije sutra će potpisati ugovore o povratu dijela ovogodišnje rate za gradnju i najam koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Naime, država preko svojeg Ministarstva obrazovanja sudjeluje u troškovima projekata izvedenih po javno-privatnom partnerstvu, i to s 55 posto.
– Godišnji najam koji plaća Grad je negdje oko 3,996 milijuna kuna, a država će nam sufinancirati 55 posto, znači to je iznos s PDV-om 2,198.344,39 kuna – kaže obnašateljica dužnosti gradonačelnika Vesna Želježnjak.
Obveza Grada Koprivnice iznosi 38,5 posto i zapravo pokriva troškove gradnje i održavanja sportske dvorane u sklopu gimnazije. Županijski ostatak od 61,5 posto težak je ove godine oko 6,4 milijuna kuna, od čega će se sutrašnjim ugovorom Ministarstvo obrazovanja obvezati pokriti također 55 posto iznosa. Županijska i gradska vlast sklopili su 2006.godine s tvrtkom Tehnika ugovor o javno privatnom modelu gradnje i korištenja gimnazije i prema njemu, tijekom 25 godina, plaćat će oko 10 milijuna kuna godišnje najamnine. Tim iznosom pokriveni su svi troškovi gradnje i korištenja zgrade od 11670 kvadrata, koju u jednoj smjeni polazi više od 700 učenika u 28 razreda. Izvan nastave gimnazijsku dvoranu koriste sportski klubovi, ponajviše Rukometni klub Podravka Vegeta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan na cestama

ZNAMO LI VOZITI? Tri prometne zbog istog razloga, jedan vozač bježao pa ga policija pronašla

Četiri prometne nesreće dogodile su se u posljednja 24 sata, javila je podravsko-prigorska policija. Srećom, sve su imale materijalne posljedice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×