-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Država smanjila izdatke za učeničke karte // Koren: I ove će godine cijena prijevoza biti ista
D

Ne propustite

Najnovijim smanjenjem učešća države u sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola, koje sada iznosi 41 posto, Županija se našla na mukama – kako rasporediti tih desetak posto novih troškova, a da ne padnu na leđa učenika odnosno roditelja.

Županija je dosad sufinancirala 30 posto iznosa mjesečne karte za autobus ili vlak, za što su godišnje izdvajali 5,8 milijuna kuna. Svi su učenici, a lani ih je bilo 2170, od čega se 1582 odnosi na učenike koji putuju autobusom, plaćali fiksnu cijenu – 50 kuna.

- Oglas -

Ipak, župan Darko Koren očekuje kako će i ove školske godine cijena biti ista, a rješenje će pokušati pronaći na jedini mogući način – u dogovoru s autoprijevoznikom.

– Morat ćemo tražiti da još malo smanje cijenu karte, iako je to gotovo apsurdno, imajući u vidu sve veće troškove energenata, pa i ostale troškove koji ne pokazuju tendenciju pada. Na kraju će još morati voziti s gubitkom – objasnio je Koren, dodajući kako bi za prijevoz trebali dodatno izdvojiti oko 620.000 kuna do kraja ove godine, što im je preveliko opterećenje.

– Država se izvlači, svake godine izdvaja sve manje za školstvo – kaže Koren, ističući kako većina troškova pada na njihova leđa, poput grijanja škola, za što se godišnje izdvaja oko dva milijuna kuna, a gdje su tek ostali izdaci, poput onih za stručno usavršavanje profesora i mentora i slično.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti