23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Država smanjila izdatke za učeničke karte // Koren: I ove će godine cijena prijevoza biti ista
D

Ne propustite

Najnovijim smanjenjem učešća države u sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola, koje sada iznosi 41 posto, Županija se našla na mukama – kako rasporediti tih desetak posto novih troškova, a da ne padnu na leđa učenika odnosno roditelja.

Županija je dosad sufinancirala 30 posto iznosa mjesečne karte za autobus ili vlak, za što su godišnje izdvajali 5,8 milijuna kuna. Svi su učenici, a lani ih je bilo 2170, od čega se 1582 odnosi na učenike koji putuju autobusom, plaćali fiksnu cijenu – 50 kuna.

Ipak, župan Darko Koren očekuje kako će i ove školske godine cijena biti ista, a rješenje će pokušati pronaći na jedini mogući način – u dogovoru s autoprijevoznikom.

– Morat ćemo tražiti da još malo smanje cijenu karte, iako je to gotovo apsurdno, imajući u vidu sve veće troškove energenata, pa i ostale troškove koji ne pokazuju tendenciju pada. Na kraju će još morati voziti s gubitkom – objasnio je Koren, dodajući kako bi za prijevoz trebali dodatno izdvojiti oko 620.000 kuna do kraja ove godine, što im je preveliko opterećenje.

– Država se izvlači, svake godine izdvaja sve manje za školstvo – kaže Koren, ističući kako većina troškova pada na njihova leđa, poput grijanja škola, za što se godišnje izdvaja oko dva milijuna kuna, a gdje su tek ostali izdaci, poput onih za stručno usavršavanje profesora i mentora i slično.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×