-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sufinanciranje prijevoza

Srednjoškolcima se smanjuju cijene mjesečnih karata za prosinac
S

Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za oko 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna.

Ne propustite

Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije, a u dogovoru s prijevoznicima u autobusnom prijevozu, za 50 posto se smanjuje cijena mjesečne karte u mjesecu prosincu koju plaćaju učenici srednjih škola.

- Oglas -

Naime, sukladno ugovorima koji su potpisani s prijevoznicima koji obavljaju javni linijski
prijevoz na području županije (Čazmatrans Promet d.o.o., Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz d.o.o.), Županija je nastavila sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola, a sve temeljeno na Odluci Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

U tekućoj školskoj godini cijena mjesečne karte koju plaćaju učenici iznosi 50 kuna za
relaciju manju ili jednaku od 10 kilometara, 60 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku od 20 kilometara te 75 kuna za relaciju veću od 20 kilometara.

Cijena mjesečne karte za mjesec prosinac iznosit će svega 25, 30 ili 37,50 kuna, ovisno o
udaljenosti. Učenici koji putuju vlakom i nadalje mjesečnu kartu plaćaju 30 kuna.

- Oglas -

– Sve aktivnosti poduzimamo s ciljem dobrobiti naših učenika kako bismo im osigurali optimalne uvjete za obrazovanje, a njihovim roditeljima pritom olakšali troškove kojih je zasigurno mnogo. Bez obzira na trenutne nepovoljne okolnosti u kojima se nalazimo, nastojali smo pronaći modele kako bi barem malo ublažili ekonomske posljedice ove epidemije. U organizaciji školskog sustava, čemu smo posvećeni kao osnivač osnovnih i srednjih škola, prijevoz učenika izuzetno je važan segment i drago nam je što u suradnji s prijevoznicima na taj način pomažemo školarcima u jednakom pristupu obrazovanju – poručio je župan Darko Koren.

Sufinanciranje troškova učeničkog prijevoza jedan je od najznačajnijih projekata kojima se osiguravaju jednaka prava svih učenika na srednjoškolsko obrazovanje, odnosno time se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svih učenika Koprivničko-
križevačke županije, bez obzira na udaljenost od srednjih škola i socijalni te ekonomski status domaćinstva.

Podsjećamo kako je Županija na taj način osigurala prijevoz za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za oko 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti