Prijam za medije

Dubravko Bilić: Ludbreg je najrazvijeniji mali grad u regiji

10:25h
0
Prijem za medije // Foto: Ludbreg.hr

Snaga je u našem gospodarstvu i investicijama koje se u našem gradu događaju već niz godina – rekao je gradonačelnik Bilić.

U uredu gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića, organiziran je prijam za medije na kojem je bilo riječi o godini na izmaku te o projektima koji su u planu.

– Ova godina bila je iznimno zahtjevna za grad Ludbreg. Nadamo se da će iduća biti bolja, učinkovitija i plodonosnija. Uostalom, ta nada se reflektira u rekordnom proračunu za iduću godinu – kazao je u uvodu gradonačelnik Bilić.

Istaknuo je da je Ludbreg prema svim pokazateljima najrazvijeniji mali grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

– To zvuči dobro, no mnogi se žale i radije bi bili nerazvijeni da mogu koristiti sredstva fondova i ministarstava, a mi se želimo razvijati i dalje dok ne dosegnemo 100 posto indeksa razvijenosti. Sada smo na 94 posto, odmah iza grada Varaždina kada se gleda naša županija. Takav podatak čini nas ponosnima, a pod sjeverozapadnim dijelom mislimo na cijelu Podravinu, podkalničko područje, Međimurje. Snaga je u našem gospodarstvu i investicijama koje se u našem gradu događaju već niz godina – rekao je gradonačelnik Bilić.

Dodao je da je gospodarstvo konsolidirano, bilance su dobre, a u prilog tome govori i izvoz.

– Tvrtka Ducati je ove godine započela priču, iduće će se realizirati, Lukaps ima 35 milijuna eura kontinuiranog ulaganja u protekle dvije i naredne dvije godine, tu je tvrtka Oprema-uređaji, zatim Bomark pak, Inoxmont VS i brojne druge manje tvrtke. Naš doprinos u cijeloj priči je konačno aktiviranje zone Sjever. Ona se priprema već desetak godina i za razliku od drugih sredina koje su imale sreću i dobile zemljišta od države, Grad Ludbreg je morao sve kupiti, skupo platiti i jeftino prodati. Već sada su prihvaćene tri nove ponude za kupnju zemljišta u gospodarskim zonama, a riječ je o milijunskim investicijama. To je dobar znak za iduću godinu da će se te investicije realizirati – zaključio je ludbreški gradonačelnik.

Spomenuo je kako Grad Ludbreg ulaže u gospodarstvo, ali i u podizanje kvalitete života gdje je grad sveukupno u ovoj godini uložio više od sedam milijuna kuna. Među najznačajnijim su projektima preseljenje srednje škole i otvaranje centra za razvoj poduzetništva, dok je značajan pomak učinjen i u komunalnom dijelu.
U Gradu Ludbregu naveliko se već spremaju za prijavu projekata. Najznačajniji među njima je projekt Arheološki park vrijedan 15 milijuna kuna.

čitam...
Loading...