7.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TOČKE DNEVNOGA REDA

Đurđevac će prodavati zemljišta u poduzetničkoj zoni, Lacković: Primjenjuje se olakšica za investitore, cijena je ispod kune
Đ

Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca održat će se sutra.

Ne propustite

Gradsko vijeće Grada Đurđevca prije desetak dana odradilo je ekspresnu, drugu sjednicu. Već sutra na rasporedu je nova, treća, na kojoj će biti svega tri točke.

Prva se odnosi na donošenje Odluke o uvjetima, cijeni i postupku prodaje građevinskog zemljišta u poduzetničkim zonama u Gradu Đurđevcu.

– Glavni razlog sazivanja ovako brze, treće sjednice jest stvaranje uvjeta za provođenje natječaja za prodaju parcela u poslovnoj zoni. Iz katastra dobili smo parcelaciju zemljišta, zbog čega dosad nismo mogli raspisivati natječaj – rekao je predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

Definirat će se uvjeti po kojima će se prodavati, najavio je.

Dakle, zemljišta u Poduzetničkoj zoni A Sjever i Poduzetničkoj zoni A Jug prodaju se po početnoj cijeni od 67,09 kuna po kvadratnome metru.

– Na tu se cijenu primjenjuje povlastica, odnosno olakšica za investitore čime je cijena, u konačnici, ispod jedne kune – naglasio je Lacković pa nastavio.

– Imamo i situaciju s proizvodnim halama. Moći će se kupovati zemljište s pravomoćnom građevinskom dozvolom. Cijena će, također, biti jednu kunu. Za one koji koriste olakšicu bit će subvencionirano zemljište i projektna dokumentacija. S druge strane, za one koji neće htjeti koristiti olakšicu, njima će cijena zemljišta biti procijenjenih 67 kuna ili koliko se ponudi, odnosno kompletan iznos projektiranja za pojedinu halu – objasnio je.

Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija
Sufinanciranje radnih bilježnica i materijala

Druga točka, pak, govori o Donošenju Odluke o odobrenju sredstava za nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala za učenike Osnovne škole Đurđevac i Područne škole u Suhoj Kataleni, sufinanciranje nabave udžbenika za učenike srednjih škola i sufinanciranje školskog pribora za učenike Područne škole za djecu s teškoćama.

Školarke i školarci OŠ Đurđevac dobit će radne bilježnice i obvezne materijale, sufinancirat će se nabava radnih bilježnica i obveznih materijala za PŠ Suha Katalena u iznosu do 500 kuna, a tu je i sufinanciranje udžbenika za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na gradskome području, također u iznosu do 500 kuna te u skladu s popisom odabranih udžbenika. Osim toga, sufinancirat će se nabava školskog pribora za učenike OŠ Đurđevac, odnosno za djecu s teškoćama do već spomenutih 500 kuna po učeniku.

– Standardno, pokrit će se trošak nabave za sve srednjoškolce s gradskog područja u iznosu do 500 kuna, kao i materijali za djecu s poteškoćama u razvoju. Područna škola Suha Katalena ne spada pod đurđevačku Osnovnu školu, već pod Kloštar Podravski, no i oni svake godine koriste pokrivanje troška – dodao je Lacković.

Roditelji učenika PŠ Suha Katalena, srednjoškolaca i učenika djece s teškoćama morat će u Gradsku upravu dostaviti obrazan s podacima te račune za kupljenje udžbenike i školski pribor najkasnije do 30. rujna. Novac će, potom, biti isplaćen na račune roditelja. Dodajmo kako sva sredstva za navedene odluke vezane uz školu dolaze iz gradskoga proračuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×