OSTVARIT ĆE SE ZNAČAJNE UŠTEDE

Đurđevac i prigradska naselja dobit će novu modernu javnu rasvjetu, radovi kreću početkom veljače

Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela planira i nadopuniti mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete.

08:50h
0
Foto: djurdevac.hr
Foto: djurdevac.hr

Grad Đurđevac izradio je projekt rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete kojim će se zamijeniti sva postojeća rasvjetna tijela sa modernom led rasvjetom napredne tehnologije čime će se ostvariti značajne uštede i poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

– Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela planira i nadopuniti mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50 posto godišnje smanjit će se i takozvano svjetlosno zagađenje. Na ovaj način investicija će se sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godine, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon provedenog postupka javne nabave gradonačelnik Hrvoje Janči potpisao je ugovor s izvođačem radova, a ovaj je tjedan odrađeno i uvođenje u posao, stoga se očekuje početak radova na novom sustavu rasvjete početkom veljače. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko tri milijuna kuna.