4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOBAR PLAN

Đurđevac ‘pikira’ turiste bicikliste, Lacković: Studija je pokazala da smo pogodni za tu vrstu turizma

Cilj nam je korištenjem europskih sredstava napraviti najbolju moguću infrastrukturu za dolazak turista i bavljenje turizmom - kazao je gradonačelnik Janči

Ne propustite

U Gradu Đurđevcu prepoznali su E-bike turizam kao jedan od načina kako grad pretvoriti u prepoznatu turističku destinaciju što je za lokalni radio objasnio predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

- Oglas -

– Turistička studija pokazala je kako je za ekonomsko bavljenje turizmom ključno privući turiste bolje platežne moći, jer nije isto hoćete li iznajmiti svoju kuću za odmor za 20 ili 120 eura. Cilj nam je privući skupinu turista koji na odmor idu biciklima ili idu na lokacije gdje imaju osigurane električne bicikle. Oni su orijentirani na boravak u prirodi, žele boraviti u objektima koji se nalaze uronjeni u prirodu. Takvi turisti rade dnevno krug od 50 kilometara i istražuju sve što jedan kraj ima za ponuditi. Mi imamo prekrasnu prirodu, imamo mirne ceste, Bilogoru te rijeku Dravu gdje se isprepliću brojne poznate i međunarodno priznate  biciklističke rute koje su interesantne turistima – rekao je Lacković.

– Kako je svako naše turističko područje premalo da bi se mogli definirati kao zasebna destinacija, tu će biti prilika za zajedničku suradnju i povezivanje lokalnih zajednica na cijelom tom području, a tu bi uključili i naše prijatelje iz Csurga. Sve te sadržaje bi objedinili i uključili u zajedničku mrežu gdje bi se promoviralo bogatstvo turističke ponude cijelog tog područja – dodao je Lacković te je kao primjer naveo Austriju koja je zahvaljujući prepoznatljivosti kao e-bike destinacija uspješno produžila svoju skijašku sezonu.

– Sve su to razlozi koji su prepoznati unutar studije turizma koja je pokazala i da smo mi pogodni za tu vrstu turizma. Dat ćemo sve od sebe da uspješno preslikamo taj projekt kod nas, svi dionici daju sve od sebe i vjerujemo da će taj napor i trud koji ćemo uložiti u realizaciju ovog velikog projekta biti vidljiv i prema van. Prvi rezultati bi trebali biti vidljivi već ove godine kroz porast broja dolazaka turista – rekao je Lacković.

- Oglas -

Na koji način to planiraju realizirati pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Cilj nam je korištenjem europskih sredstava napraviti najbolju moguću infrastrukturu za dolazak turista i bavljenje turizmom, a čekamo i otvaranje poziva za prijavu na projekte prekogranične suradnje – zaključio je gradonačelnik.

Lacković, Janči
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti