gradsko vijeće

Đurđevac rebalansom smanjio proračun za 6,7 milijuna kuna, povećana izdvajanja za školu, a Grad kupuje novi automobil

Projekt ruralnog razvoja neće biti realiziran ove godine stoga su tu smanjena sredstva. Nova stavka u proračunu je nabava službenog vozila.

10:55h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Najnovijim rebalansom proračuna Grada Đurđevac smanjio je svoj proračun za 6,7 milijuna kuna.


Sa 136,5 milijuna proračun je smanjen na 129,8 milijuna kuna. Gradonačelnik Hrvoje Janči na sjednici Gradskog vijeća obrazložio je kako se radi prvenstveno o poslagivanju projekata prema realizaciji, odnosno stvarnoj situaciji.

– U rujnu već znamo koji će se od projekta realizirati i u kojoj mjeri te su tako i posloženi. Najbitnija promjena je povećanje od milijun kuna za OŠ Đurđevac za projekt darovite djece koji je prošao na natječaju. Povećano je i izdvajanje za poticanje poduzetništva i poduzetnika za 200 tisuća kuna – naveo je Janči u obrazloženju.

Projekt ruralnog razvoja neće biti realiziran ove godine stoga su tu smanjena sredstva. Nova stavka u proračunu je nabava službenog vozila. Grad trenutno ima jedno službeno vozilo, stariju Opel Astru koju koriste poljoprivredni i komunalni redari. Uspješno je prijavljena i kupnja električnog automobila. Uređuje se i okoliš Doma kulture, što je također jedna od većih stavki rebalansa.

Rasprave na točki rebalansa nije bilo, a isti je izglasan s većinom glasova ‘za’, dok je Marko Fucak iz SDP-a bio suzdržan.

čitam...