17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Đurđevac rebalansom smanjio proračun za 6,7 milijuna kuna, povećana izdvajanja za školu, a Grad kupuje novi automobil
Đ

Projekt ruralnog razvoja neće biti realiziran ove godine stoga su tu smanjena sredstva. Nova stavka u proračunu je nabava službenog vozila.

Ne propustite

Najnovijim rebalansom proračuna Grada Đurđevac smanjio je svoj proračun za 6,7 milijuna kuna.

Sa 136,5 milijuna proračun je smanjen na 129,8 milijuna kuna. Gradonačelnik Hrvoje Janči na sjednici Gradskog vijeća obrazložio je kako se radi prvenstveno o poslagivanju projekata prema realizaciji, odnosno stvarnoj situaciji.

– U rujnu već znamo koji će se od projekta realizirati i u kojoj mjeri te su tako i posloženi. Najbitnija promjena je povećanje od milijun kuna za OŠ Đurđevac za projekt darovite djece koji je prošao na natječaju. Povećano je i izdvajanje za poticanje poduzetništva i poduzetnika za 200 tisuća kuna – naveo je Janči u obrazloženju.

Projekt ruralnog razvoja neće biti realiziran ove godine stoga su tu smanjena sredstva. Nova stavka u proračunu je nabava službenog vozila. Grad trenutno ima jedno službeno vozilo, stariju Opel Astru koju koriste poljoprivredni i komunalni redari. Uspješno je prijavljena i kupnja električnog automobila. Uređuje se i okoliš Doma kulture, što je također jedna od većih stavki rebalansa.

Rasprave na točki rebalansa nije bilo, a isti je izglasan s većinom glasova ‘za’, dok je Marko Fucak iz SDP-a bio suzdržan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×