11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Đurđevačka blagajna nakon rekordnog proračuna ostala u plusu, Janči: To znači da smo dobro planirali i uspješno realizirali sve projekte te da uspješno povlačimo sredstva
Đ

U posljednjih četiri godine Đurđevac je bio među 10 gradova po povlačenju EU sredstava, kazao je Janči

Ne propustite

Sastalo se u srijedu Gradsko vijeće Grada Đurđevca na kojem se raspravljalo o devet točaka dnevnog reda.

Prva točka dnevnog reda bilo je Donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Đurđevca u 2022. godini. Istaknuto je da je Grad u plusu, iako je riječ o najvećoj realizaciji proračuna ikada.

O samom izvršenju proračuna govorio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Proračun je realiziran u rekordnom iznosu od 102.000.000 kuna. Višak prihoda i primitaka u odnosu na rashode je 1.698.000 kuna. Izvorni prihodi proračuna na razini riznice iznose otprilike 40.000.000 kuna, dok su pomoći, odnosno ono što su u proračunskom računovodstvu zove pomoći su zapravo realizirani projekti koji se realiziraju preko proračuna iznose 47.000.000 kuna. To znači da smo dobro planirali proračun, da uspješno realiziramo sve svoje projekte te da uspješno povlačimo europske i nacionalne fondove – istaknuo je Janči i nastavio.

– U posljednjih četiri godine Đurđevac je bio među 10 gradova po povlačenju EU sredstava prema službenim podacima koje objavljuje FINA i koje obrađuje portal Gradonačelnik.hr. Zadnji rezultati su bili nedavno i to za 2021. godinu te je za očekivati prema rezultatima za 2022. godinu da ćemo opet biti među prvih 10 po povlačenju EU sredstava – pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je da grad, gradske tvrtke i ustanove posluju pozitivno, racionalno se upravlja sa sredstvima te se gleda kako da se s vlastitim prihodima osigura vlastiti udio u EU projektima.

Spomenimo još da na sjednicu nije došao nitko iz oporbe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajmo plavi!

FOTO Sunce privuklo brojne navijače, pogledajte tko je došao bodriti Slaven protiv Hajduka

Utakmice protiv Hajduka uvijek su rado posjećene na Apašu. Ništa drukčije nije bilo ni danas, a sunčano vrijeme dodatno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×