PADAJ, PADAJ SNJEŽE

Đurđevačka zimska služba spremna za sve izazove: osigurano dovoljno soli, radnika i mehanizacije

- Osim mehanizacijom, snijeg će se čistiti ručno, a za to je angažirano 15 radnika - istaknuo je komunalni redar Tihomir Robotić.

14:18h
0

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan je radni sastanak Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa i policijskih postaja na kojemu je sudjelovao i komunalni redar Grada Đurđevca.

Radni sastanak organiziran je u vezi održavanja sigurnosti i optimalne protočnosti na cestama tijekom predstojeće zimske sezone. Na sastanku je izvršena analiza prethodne zimske sezone, te su dogovoreni načini postupanja tijekom zimskih uvjeta, posebice u pogledu međusobnog izvješćivanja i koordinacije, preusmjeravanja prometa obilaznim pravcima, te mjerama za poboljšanje protočnosti i sigurnosti prometa, kao i povećanja broja vozača koji koriste zimsku opremu.

Planom zimske službe Grada Đurđevca utvrđeni su prioriteti u čišćenju prilikom većih padalina, osigurano je 25 tona soli i 30 kubika kamenog posipala, te je jedanaest kamiona s ralicama i posipačima spremno za ovu zimu.

– Osim mehanizacijom, snijeg će se čistiti ručno, a za to je angažirano 15 radnika – istaknuo je komunalni redar Tihomir Robotić.