Za ljubitelje kulture

Đurđevački muzej ponovno radi, priprema se nova izložba i aktivnosti za Međunarodni dan muzeja

Osim stalnog postava, muzej je u pripremi izložbe Ljubavnih parova kod umjetnika čija su djela prisutna u Donaciji ILC.

11:25h
0
Foto: djurdjevac.hr

Muzej Grada Đurđevca u ponedjeljak je ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima. Nakon privremene obustave rada s brojnim najavljenim grupama posjetitelja, ali i pojedinaca, zaljubljenici u kulturu i umjetnost ponovno će doći na svoje.

– Posjet muzeju moguć je uz pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera te uz održavanje fizičke distance. Na ulasku je potrebno dezinficirati ruke propisanim dezinficijensom, potrebno je održavati razmak između posjetitelja od minimalno 2 metra te je potrebno izbjegavati dodirivanje površina i izloženih predmeta – kažu.

U Muzeju Grada Đurđevca moguće je razgledati stalni postav – Interpretacijski centar Picokijade gdje na multimedijalan i interaktivan način posjetitelji mogu čuti Legendu o Picokima i upoznati njene protagoniste.

Osim stalnog postava, muzej je u pripremi izložbe Ljubavnih parova kod umjetnika čija su djela prisutna u Donaciji ILC. Izložba će biti postavljena bez službenog otvorenja i može se pogledati od ponedjeljka 18. svibnja kada se obilježava Međunarodni dan muzeja, a ulaz u muzej tad je besplatan.

čitam...
Loading...