23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pomoćnici u nastavi

Đurđevački osnovnoškolci i ove su godine dobili svoje pomoćnike u nastavi
Đ

Uskoro se očekuje dobivanje suglasnosti od Ministarstva znanosti i obrazovanja za zapošljavanje još jednog pomoćnika u nastavi.

Ne propustite

Još prije šest godina Grad Đurđevac prepoznao je važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstva za financiranje projekta svake se godine osiguravaju putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i iz vlastitog proračuna.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac, gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović potpisali su s 12 pomoćnika u nastavi te jednim komunikacijskim posrednikom ugovore o radu na razdoblje od deset mjeseci. Tako će od ponedjeljka 12 učenika krenuti na nastavu sa svojim pomoćnikom.

Ravnatelj je istaknuo pozitivna iskustva učenika s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja, kao i nesebičnu pomoć i trud pomoćnika, te im zaželio uspješan rad i ugodan boravak u školi.

-Cilj nam je bio zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Četiri pomoćnika u nastavi su raspoređena i u Odjele za djecu s teškoćama u razvoju gdje boravi najveći broj djece s težim teškoćama, stoga je tamo i veća potreba za pomoćnicima – rekao je gradonačelnik.

Uskoro se očekuje dobivanje suglasnosti od Ministarstva znanosti i obrazovanja za zapošljavanje još jednog pomoćnika u nastavi.

-Pomoćnici u nastavi i učenici postali su puno više od pomagača u učenju i socijalizaciji, postali su prijatelji. Svako dijete je drugačije, što znači da je pojedinom učeniku potrebno prilagođavati sadržaje i metode rada. Pomoćnici u nastavi za svoje učenike moraju imati beskrajno strpljenje i razumijevanje, a ponajviše u ovoj situaciji kada se moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere. Želim vama i učenicima o kojima brinete još jednu uspješnu školsku godinu i puno uspjeha – dodao je gradonačelnik.

Na kraju ugodnog druženja pomoćnici u nastavi su s gradonačelnikom razmijenili svoja iskustva i razmišljanja o radu s učenicima s teškoćama te dodali kako vjeruju će s učenicima i dalje imati dobar odnos i suradnju.

Ukupna vrijednost projekta je 2,2 milijuna kuna, preko Europskog socijalnog fonda osigurano je 92 % sredstava, dok će preostali dio od 178.000 kuna osigurati Grad uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

 

Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajoj

Majstor u Močilama sjeo na bicikl s 3,33 promila – “rasuo” se na cestu, pa završio u bolnici

Dosta sreće imao je jedan 53-godišnjak koji je jučer malo zavirio u čašicu pa sjeo na svoj bicikl. - Jučer...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×