-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt odjek V

FOTO Za 50 učenika s teškoćama u razvoju osigurana 43 pomoćnika u nastavi, K. Ostriž: Nijedno dijete nije ostalo isključeno
F

Riječ je o projektu kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske ustanove na području grada Koprivnice

Ne propustite

Gradu Koprivnici odobren je projekt Odrastanje u jednakosti ‘Odjek V‘. Rezultat je to odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja kao posredničkog tijela za bespovratna sredstva asistenata u nastavi, u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda.

- Oglas -

Na današnjoj početnoj konferenciji za medije koja je održana u gradskoj vijećnici, predstavljen je njegov novi ciklus, a projekt se, inače, provodi od 2015. godine. Gradonačelnik Mišel Jakšić uvodno je zahvalio svima da je ovaj hvalevrijedan projekt uspio.

– Zahvaljujem ravnateljicama i ravnateljima koji su dali jako puno truda s gradskim službama da ova priča uspije, ali i veliko hvala svim koordinatorima projekta – Tihani Cvek, Jadranki Bosanac, Renati Glavica, Luciji Hajduković i Martinu Hadelanu. Lijepo je znati da imamo ekipu koja je sposobna osmisliti jedan takav europski projekt, ali ono što je još važnije da je sposobna i ima srca iznijeti projekt kojim se posebno ponosimo. Naime, stav ove gradske uprave jest da se srce i društvena težina jednog grada mjeri po tome koliko smo spremni kao društvo biti solidarni, osmišljavati projekte koji će, doista, svima omogućiti jednake uvjete za rast, napredak i obrazovanje – kazao je Jakšić.

Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija

Naime, riječ je o projektu kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske ustanove na području grada Koprivnice te im osigurati potporu u nastavi kako bi im se stvorili uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

- Oglas -

– Nijedno dijete nije ostalo isključeno, za svu djecu za koju smo imali podatke osigurali smo pomoćnike u nastavi u ovoj školskoj godini. Radit ćemo na povećanju socijalne integracije – kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester, OŠ Podolice i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

– Od 2015. do 2022. godine obuhvatili smo 75 učenika kojima je pružena podrška, bilo je zaposleno 97 osoba. Ukupna vrijednost projekta Odjek po fazama je oko 14 milijuna kuna, od kojih smo 2,8 milijuna osigurali u Gradu Koprivnici, a sredstva EU iznose 10,8 milijuna kuna – kazala je K. Ostriž.

Ravnatelj OŠ Braća Radić Krešo Grgac obratio se ispred škola koje sudjeluju u projektu, koordinatora i pomoćnika u nastavi te istaknuo njihov požrtvovan rad.

Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija

Projekt je započeo 1. kolovoza 2022. godine i završava 2. kolovoza 2023. godine. U školskoj godini 2022./2023. osigurano je 43 pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika za 50 učenika s teškoćama u razvoju.

Vrijednost projekta je 1.947.977,40 kune, od kojih bespovratna sredstva iznose 1.655.780,79 kuna. Sredstva grada Koprivnice su 292.196,61 kuna.

Spomenimo da su na konferenciji, uz gradonačelnika Mišela Jakšića, prisustvovali zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, ravnatelji osnovnih škola i koordinatori pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih stručnjaka.

Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija
Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija
Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija
Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija
Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija
Pomoćnici u nastavi
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti