10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Za djecu s teškoćama u razvoju

U Đurđevcu se na okruglom stolu govorilo o poremećajima u ponašanju
U

Ne propustite

U prostorijama Muzeja grada Đurđevca, održan je okrugli stol na temu Poremećaji u ponašanju. Okruglim stolom se željelo upoznati širu javnost s projektom Osiguravanje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u OŠ Grgura Karlovčana, Đurđevac, provedenim i planiranim aktivnostima te ciljevima i rezultatima projekta.

Prijavitelj projekta je Grad Đurđevac u partnerstvu s Osnovnom školom Grgura Karlovčana, a projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u visini 92% što iznosi 276 977 kuna, dok se ostatak od 22 158 kuna financira iz proračuna Grada Đurđevca.

Projektom je obuhvaćeno petero djece s teškoćama s kojima radi pet pomoćnika u nastavi. Zadaća pomoćnika je pružanje neposredne potpore učeniku u obavljanju zadataka i svladavanju školskog sadržaja.

Foto: djurdjevac.hr

Kroz predavanje Pravo na različitost, učenike 4. i 8. razreda upoznalo se s oštećenjima vida i sluha dok je za učenike 3. razreda održano predavanje na temu Neverbalna komunikacija s ciljem poučavanja učenika prepoznavanju neverbalnih poruka u svrhu poboljšanja komunikacije.

Predavanja su održale Marija Sladoljev, psiholog, i Božica Sobota, logoped, koje su u sklopu edukativnih aktivnosti, pripremile publikaciju na temu oštećenja vida i sluha koja je podijeljena učenicima i sudionicima okruglog stola.

Organiziranjem okruglog stola htjelo se skrenuti pažnju šire javnosti na čimbenike koji utječu na razvoj poremećaja u ponašanju kod djece i pružanju podrške učenicima osnovnoškolskog uzrasta od strane roditelja, učitelja i nadležnih ustanova.

Predavačica Sanja Ivanušević Grgas podsjetila je prisutne da je, osim razgovora, empatičko slušanje ključno za  stvaranje odnosa povjerenja i pružanje podrške djeci s poremećajima u ponašanju. Po završetku okruglog stola nastavljena je razmjena iskustava i metoda koje se primjenjuju u radu s djecom s teškoćama u neformalnom razgovoru sudionika ovog događanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sezona dolazi

Trikovi za vrt iz prošlog stoljeća: Ove biljne kupke su najbolja prihrana

Vrijeme sjetve i sadnje pojedinih povrtnih kultura već je počelo, a prava sezona tek dolazi. Ovi trikovi za vrt...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×