USLUGE

Koprivnička knjižnica ugostit će stručni skup na temu osoba s teškoćama u čitanju

Rok prijave sudjelovanja s izlaganjem je 15. rujna, a rok prijave sudjelovanja bez izlaganja je 26. listopada.

14:08h
0
Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica bit će domaćin stručnog skupa naziva Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19 – izazovi, mogućnosti i perspektive koji će se održati 5. studenog.

Uz domaće stručnjake s područja pružanja knjižničnih usluga osobama s teškoćama čitanja, ugostit će i strane gošće iz Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova. Događaj organizira koprivnička Knjižnica u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskom knjižnicom za slijepe u Zagrebu i Komisijom za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskoga knjižničarskog društva.

– Pozivamo predstavnike svih vrsta knjižnica da prijave izlaganja o svojoj dobroj praksi pružanja knjižničnih usluga za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19. Ukoliko ih provode u suradnji s drugim institucijama, udrugama i pojedincima, pozivamo i njihove suradnike da se uključe u stručni skup zajedničkim izlaganjem, kako bi se promicala dobra praksa u kreiranju suradničkih odnosa u zajednici. U planu je objavljivanje zbornika radova s ovog stručnog skupa – poručuju organizatori.

Rok prijave sudjelovanja s izlaganjem je 15. rujna, a rok prijave sudjelovanja bez izlaganja je 26. listopada.