Dva kamiona odvezla pomoć iz Koprivnice u Županju

21:42h
0
Foto:UDVRDKoprivničko križevačkežupanije

Koprivničanci i dalje u velikom broju nastavljaju nositi pomoć za poplavljena područja u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Tako je u srijedu upućeno oko 20 tona hrane, higijenskih potrepština, vode i manje količine deka, prekrivača, posteljine i dječje opreme u Slavonski Brod i Vinkovce, dok su u četvrtak još dva kamiona otišla za Županju.

U cijelu akciju prikupljanja pomoći uključio se i veliki broj volontera koji nesebično pomažu pri razvrstavanju donacija u Crvenom križu Koprivnica i u vojarni. Samo na utovaru šlepera za Vinkovce okupilo se oko 80 volontera, a dnevno je prisutno i 60-ak volontera.

Između ostalih, u volontiranje su se uključili i pripadnici Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata iz Koprivničko-križevačke županije.

Prema preporuci s terena, rabljenu odjeću i obuću u Crvenom križu više ne primaju, a u Slavoniji je potreban donji veš za djecu i odrasle, hrana i higijena, posebno muška kozmetika.

Donacije se i dalje primaju tijekom cijelog dana u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, a primaju se i uplate građana.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW