prijevara

Dva puta uplatio novac za realizaciju fantomskog kredita, dok je trebalo i treći put shvatio da je prevaren

08:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U rubrici prijevare PU koprivničko-križevačke navela je najnoviji slučaj koji se dogodio ovog mjeseca, a u glavnoj ulozi je 27-godišnjak sa šireg koprivničkog područja.


Kako navode, on je u veljače ove godine pronašao oglas za kredit te stupio u kontakt s nepoznatim osobama koje su ga tražile osobne podatke, a da bi stvari bile gore u dva navrata uplatio je novac za realizaciju i naknadu za odobrenje kredita.

Uplatio je nekoliko tisuća kuna, a kredit nije dobio. Opet su ga tražili da uplati određeni novac, što on nije napravio treći put jer je shvatio da je prevaren.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Ne šaljite novac nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu.

Dobro razmislite: ako ponuda zvuči predobro da bi bila istinita, vjerojatno nije. Također, osobne podatke ne dajte putem telefona bez obzira na to kako se netko predstavlja: kao djelatnik Vaše banke, predstavnik socijalne skrbi, teleoperater, osoba koja nudi unosan posao ili kredit.

 

 

čitam...