9.9 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novi zakon

Educirali se o sprječavanju sukoba interesa, Novaković: Treba nam još veće transparentnost u radu da budemo pošteđeni koruptivnih radnji
E

Svi mi potencijalno dolazimo u situacije u kojima možemo pogriješiti, rekao je župan Koren

Ne propustite

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Koprivničko-križevačke županije, u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održana je edukacija o primjeni odredbi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa koji je na snagu stupio krajem prošle godine.

Edukacija, kojoj su ispred Županijske uprave prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Ljubica Belobrk Flamaceta, bila je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima trgovačkih društava u kojima JLRS imaju većinski udio, ravnateljima –  javnih ustanova, ustanova u zdravstvu, županijskih zavoda i regionalnih agencija.

Edukacija o sprječavanju sukoba interesa
Foto: KCKZZ

Župna Koren tom je prilikom poručio kako edukacija ima važan cilj, a to je pokušati odgovoriti na što više pitanja s kojima su suočeni svi obveznici koji podliježu zakonskim odredbama.

– Povjerenstvo je svojevrsni nadzorni organ koji kontrolira provedbu zakona, a svi mi potencijalno dolazimo u situacije u kojima možemo pogriješiti. Ovakvi susreti imaju veliku ulogu u sprječavanju potencijalnih sukoba interesa te su prilika za razmjenu iskustva čime se unaprjeđuje cijeli sustav sprječavanje sukoba interesa. Uvjeren sam da ćemo dobiti odgovore na mnoga pitanja, jer naša je komunikacija na zavidnoj razini i traje već godinama – kazao je župan.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković naglasila je važnost preventivnog djelovanja kroz edukaciju dužnosnika i dodala kako je novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa zahtjevan te je potrebno praktično pojasniti zakonske odredbe.

Edukacija o sprječavanju sukoba interesa
Foto: KCKZZ

– Sve nas vodi isti motiv, a to je potreba još veće transparentnost u radu te da kao društvo budemo pošteđeni koruptivnih radnji. Želimo pokazati i detaljno razjasniti koje su sve obveze i restrikcije koje proizlaze iz novog zakona kako bi nepoželjnih situacija bilo što manje – istaknula je Novaković.

Članovi Povjerenstva Davorin Ivanjek i Marko Matić te tajnica Majda Uzelac su prisutne pobliže uputili u nove odredbe Zakona te detaljno pojasnili rokove i procedure po pitanju pravilnog popunjavanja imovinskih kartica, a sudionici su se pitanjima uključili u konstruktivnu raspravu nakon koje je zaključeno da je  potrebno neprestano raditi na edukaciji obveznika te zakonske odredbe sustavno primjenjivati na svim razinama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×