Nezavisni kandidat

EKSKLUZIVNO Mario Rajn istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Križevaca

06:30h
0
Danijel Šaško i Mario Rajn (s lijeva na desno) // FOTO: Hrvoje Belani Krizevci.info

Križevački poduzetnik Mario Rajn najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Križevaca na lokalnim izborima 2017. godine.

Novopečeni politički akter osim kandidature za gradonačelnika Križevaca planira okupiti i izbornu listu za Gradsko vijećeRajn je izvršni direktor na poslovima razvoja i strateškog upravljanja u poduzeću Trgo-Agencija o kojoj smo nedavno pisali s obzirom da je upravo ta tvrtka kupila napuštene prostore bivše Mesne industrije Križevci.

Jedan od najbližih Rajnovih suradnika je Danijel Šaško, diplomirani inženjer elektrotehnike i privatni poduzetnik uz kojeg se navodno veže pozicija zamjenika gradonačelnika u izbornim planovima nezavisne križevačke političke opcije.

Ključne poruke njihovog izbornog programa čiju objavu najavljuju u prvom kvartalu 2017. godine su transparentno upravljanje javnim sredstvima, sustavna podrška poduzetništvu, školstvu i poljoprivredi, osiguravanje preduvjeta za poboljšanje kvalitete života u Križevcima te gradska uprava kao javni, otvoreni i precizni servis građankama i građanima.

Želimo napredne Križevce čiji razvoj ide ukorak sa zahtjevima suvremenog doba te potrebama građanki i građana Križevaca da zadovoljno žive i rade u visokokvalitetnoj lokalnoj zajednici umreženoj sa svijetom, uz njegovanje tradicije i identiteta – istaknuo je Rajn svoje viđenje grada.

Prije odlaska u poduzetništvo, Rajn je pet godina radio kao nastavnik matematike u nekoliko osnovnih i srednjih škola, a ima iskustva rada u bankarskom sektoru. Po struci je sveučilišni prvostupnik matematike zagrebačkog PMF-a s pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, a kao stipendist Veleučilišta VERN’ stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Više od desetljeća je aktivan u civilnom sektoru, posljednje četiri godine kao predsjednik križevačke Udruge P.O.I.N.T. Pri završetku je godišnjeg programa Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

Šaško ima višegodišnje iskustvo u projektiranju sustava tehničke i računalne sigurnosti te je jedan od sukreatora inovativnih rješenja za lokalnu zajednicu u područjima tehničke kulture kroz Zajednicu tehničke kulture Križevci, nezavisne kulture kroz udrugu K.V.A.R.K. te zdravog stila života kao predsjednik Križevačke udruge biciklista.

– Bitno je podignuti kvalitetu života u lokalnoj zajednici izgradnjom neophodne infrastrukture i stvaranjem kvalitetnih uvjeta za rad, uz ukidanje nepotrebnih procedura i digitalizaciju lokalne samouprave – objasnio je Šaško svoje ideje.