Gospodarska akvizicija

EKSKLUZIVNO: Mesna industrija Križevci dobila novog vlasnika

17:30h
0
Mesna industrija Križevci

Iz neslužbenih izvora saznali smo kako je konačno prodana Mesna industrija Križevci, točnije nekretnina u Tomislavovoj ulici gdje se nalaze hale bivše klaonice i poslovni prostori ugašene tvornice koja je nekad krasila industriju grada.

Saznajemo kako je novi kupac križevačka tvrtka Trgo-Agencija koja se bavi prodajom i distribucijom rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju. Za komentar smo zamolili Marija Rajna, izvršnog direktora firme koji nam je kratko izjavio kako zasad nema komentara.

No oko ugašene tvornice već su vidljive promjene. Sa stražnje strane zgrade postavljena je nova ograda koja sprečava ulazak u napuštenu tvornicu, a zamijetili smo i nekoliko radnika koji odlažu smeće u kontejner.  Kombi s natpisom Trgo-Agencija je samo dodatna potvrda preuzimanja prostora od strane te tvrtke.

Ogromno zdanje koje se proteže na 18 tisuća četvornih metara dugi je niz godina trn u oku okolnih stanara i građana Križevaca zbog zaraštenog okoliša, obitavanja zmija i lisica, a prostor se često nalazio i na meti kradljivaca koji su iz napuštenih prostorija pobrali sav vrijedan inventar.