- Oglas -

Dijana Mateša je profesorica engleskog, dramska pedagoginja i psihoterapeutkinja, a u studiju ePodravina televizije s njom smo otvorili brojne zanimljive teme, a koje se tiču psihičkog zdravlja.

Kao osnivačica Mudrog drva, kojem je osnovni cilj razvijati kritičko mišljenje, kreativnost i spontanost, održavaju radionice za djecu i odrasle.

Kako je najavljeno da ćemo u školama uskoro imati predmet Kritičko mišljenje, o tome nam je rekla svoje kritičko mišljenje.

- Oglas -

– Ono je već je utkano gotovo sve predmete, da ne bi mislili da ga već nema u školama, a dodatna je edukacija dobrodošla. Riječ je o tome da se znamo maknuti od sebe, da ne sudimo emocijama, nego promišljamo hladne glave, odnosno da možemo ući u ulogu onoga s kim se ne slažemo, što je jako važno u današnjem društvu, svijetu – objašnjava ona.

Dodaje da je po prirodi zaigrano dijete te bi voljela da se i učenici u školama mogu igrati.

– Školu vidim kao mjesto bez puno zidova, a ako im ima, onda da su stakleni i da se mogu pomicati. Bilo bi idealno da u azredu ima ljuljački, pilates lopti, da tijelo bude oslobođeno. Kako sjednimo pod pravim kutrom, tako nam i mozak funkcionira, a ako tijelo oslobodimo onda i ideje lakše struje – vjeruje ona.

S Dijanom ujedno možete i popiti kavu na Kafiću smrti, a sljedeći je na redu 15. listopada u Štaglju. Tema – smrt.

– Pijemo kavu ili čaj, jedemo kolač i pričamo o smrti, da budemo svjesni toga kako smo konačni, a najvažniji je dio da je pravo vrijeme sad, ako nešto želite napraviti, ako imate nešto što vas vuče, jer ne možete znati što će se dogoditi. Kad tu temu osvijestimo, strah se umanjuje pa mi ustvari potičemo življenje – smije se ona.

Ujedno se pod njenim vodstvom možete prijaviti na Psihodramske radionice za osobni rast i razvoj u Pučkom otvorenom učilištu, a najavili smo i Tribinu o neuspjehu koja će se održati u koprivničkom ENTER-u.

Suvoditelj je Goran Živković – Žika, frontmen Owerflowa i školski pedagog, a gosti su fizičar Saša Ceci, Aleksandar Džakula, sveučilišni profesor i svima znana Helena Hećimović, a pričat će u neuspjehu i tako svima umanjiti strah od istog.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).