Svjetski je dan pizze, jednog od najpopularnijih jela diljem svijeta o čijim smo zanimljivostima već pisali.
Broj lokacija na kojima u Koprivnici možete kušati ovo jelo poveći je, a to samo govori kako i stanovnici našeg grada vole guštati uz ovu popularnu deliciju talijanske kuhinje.
Napoletana, Romana, Podravska, Slavonska, Margarita, Vesuvio, Capricciosa, Vegetariana, načina pripreme, okusa i stila kod pizze ima bezbroj, a mnogi će reći kako je ona bakina domaća ipak najbolja.
Kako onda drugačije provesti ovaj svjetski dan pizze nego u društvu majstora, pa smo zato posjetili poznatu koprivničku pizzeriju Grof u kojoj nam je picajol Matija Marijan rekao sve o tajnama ovog jela.
Matija je samouk majstor, a kako nam kaže, sve drugo je stvar iskustva. Otkriva nam da Koprivničanci najviše vole Slavonsku, te da je za dobru pizzu jedan od glavnih faktora, kvalitetno brašno.
Što nam je još otkrio doznajte u našoj novoj epizodi.