- Oglas -

Gost naše emisije ovog puta je bio Željko Pervan (60), najpoznatiji hrvatski komičar koji je u srijedu u Koprivnici imao svoj stand up show pod nazivom Izlazak iz ormara.

Uvijek sjajno raspoloženog i urnebesno smiješnog Pervana ne treba previše predstavljati, riječ je o komičaru koji na hrvatskoj sceni djeluje više od 35 godina, a često ga se naziva ‘najsmješnijim Hrvatom’.

Pervanova karijera počela je 1985. godine kada je krenuo raditi na Radiju 101 gdje je zajedno s nekoliko suradnika snimao satiričan show Zločesta djeca. Nakon odlaska s radija, Pervan je krenuo snimati svoj najpopularniji show, legendarnu Večernju školu koja je građane Republike Hrvatske nasmijavala više od devet godina.

- Oglas -

Posljednjih nekoliko godina, Pervan putuje Hrvatskom i održava stand up komedije u kojima na satiričan način opisuje dnevno-politička zbivanja, različite stereotipe te muško-ženske odnose.

– Nekad je humor bio puno prihvatljiviji, danas su izuzetno osjetljiva vremena i treba paziti s kime se i na koji način šali. U početku moje karijere zaista se moglo šaliti na raznovrsne načine, ljudima je takav način humora bio nov i zanimljiv, danas je ipak publika nešto zahtjevnija – objašnjava Pervan.

Iako ga većina ljudi povezuje uz televizijske formate, sam Pervan kaže da mu stand up više ‘leži’.

– Večernja škola je projekt na koji sam posebno ponosan jer je u njega uloženo enormno truda. Ja sam od glavnog urednika dobio zadatak da osmislim emisiju koja neće ništa koštati, a opet da bude zanimljivog sadržaja, tako je nastala Večernja škola. S druge strane, mislim da sam rođen za stand up, to je format koji volim raditi i koji je ipak nešto lakše izvesti nego onaj na televiziji koja traži stalni angažman i tehničku izvedbu – kaže Pervan.

O karijeri, povratku Večernje škole na male ekrane, budućim stand up nastupima i zašto nikad nije bio gost u Noćnoj mori autora Željka Malnara, pogledajte u najnovijoj epizodi ePodravina televizije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).