23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zanimljivo

Evo koliku biste mirovinu imali da u Njemačkoj radite pet godina
E

Ako u jednoj godini zaradite točno onoliko koliko prosječno zarađuje njemački radnik, bit će vam priznat točno jedan mirovinski bod

Ne propustite

Mnogi iz Hrvatske odlaze trbuhom za kruhom, odnosno za boljim plaćama i uvjetima rada. U konačnici što je bolja plaća, to će jednog dana biti i izdašnija mirovina.

Među zemljama u koju Hrvati najčešće odlaze je Njemačka, a poznato je i kolika bi vam mirovina iznosila ako ondje pet godina zarađujete prosječnu plaću. Time bi prikupili pet mirovinskih bodova što znači da bi primali mjesečnu mirovinu u iznosu 180,10 eura, kaže Večernji.hr.

– Ako u jednoj godini zaradite točno onoliko koliko prosječno zarađuje njemački radnik, bit će vam priznat točno jedan mirovinski bod. Naime, prosječna godišnja bruto plaća u 2023. godini je 43.142 eura na zapadu i 41.967 eura na istoku – kaže Večernji.hr te dodaje za se za svaki mirovinski bod ima pravo na tzv. vrijednosnu imovinu.

Jedan mirovinski bod na zapadu trenutno iznosi 36,02, a na istoku 35,52 eura te se množenjem puta pet mirovinskih bodova dolazi do iznosa od 180,10 eura.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Praunuk dr. Tomislava Bardeka došao u Koprivnicu 100. puta dati krv: Sjećam se priča od mame i bake o pradjedu, ovo je za...

Tomislav Zjačić, praunuk dr. Tomislava Bardeka čije ime nosi koprivnička bolnica, danas, na Svjetski dan darivatelja krvi, dao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×