6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dugih 28 godina na čelu

KOPRIVNICA U mirovinu otišao jedan od najdugovječnijih dužnosnika, novi izbor na proljeće
K

Radi se o jednom od najdugovječnijem dužnosnika, ne samo u našoj županiji nego i u ostatku zemlje.

Ne propustite

Jedan od najdugovječnijih dužnosnika u našoj županiji, pa i šire, otišao je u mirovinu. Dugogodišnji tajnik, a potom i predsjednik županijske Gospodarske komore Krunoslav Vitelj od 1. ožujka ove godine nadalje primat će mirovinu.

Vitelj je na čelu Gospodarske komore Koprivničko-križevačke županije, prvo kao direktor i tajnik, a potom “reustrojem” kao predsjednik bio 28 godina!

Foto: Matija GudlinJedan od najdugovječnijih
Krunoslav Vitelj // Foto: Matija Gudlin

Jedan od najdugovječnijih

Podsjetimo, početkom 2021. godine Hrvatska gospodarska komora spojila je dotadašnju županijsku funkciju tajnika i predsjednika, a Krunoslav Vitelj je novu funkciju preuzeo od preminulog šefa Podravke Marina Pucara. Učinio je to kako bi se objedinila funkcija s obzirom na prerani odlazak Pucara i činjenicu da je to bila tada najjednostavnija opcija. Vitelja, iako u mirovini, još uvijek se može vidjeti u prostorima Komore u Frankopanskoj.

– U mirovini sam, bez radnog odnosa, no još uvijek sam na mjestu predsjednika neko vrijeme dok Gospodarsko vijeće ne odredi novog predsjednika. To može biti netko od uglednih gospodarstvenika, onaj koji dobije većinu glasova Vijeća – otkriva Vitelj.

To bi, dodaje, moglo biti možda čak i ovog proljeća s obzirom da, kako kaže, ne planira odraditi mandat do kraja (veljača 2025. godine op.a.). Kako je on u mirovini, ponovno će čini se obvezama biti “osnažena” uloga tajnika ili tajnice.

Vitelj je, za one koji ne znaju, karijeru počeo još 1977. godine u Podravci i tamo radio sve do 1991. godine. Tada postaje načelnik u Skupštini Općine Koprivnica. Potom 1993. prelazi u Policijsku upravu kao načelnik Civilne zaštite.

U Komori od 1996.

U Podravku se vraća 1995. na mjesto savjetnika Uprave za kadrove. Samo godinu kasnije postao je tada direktor, a kasnije tajnik Gospodarske komore Koprivnica koja “pokriva” poduzetnike diljem županije. Jedan od najdugovječnijih dužnosnika sada je u mirovini, no još uvijek je, dodajmo član Nadzornog odbora Podravke. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×