26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Investicija od 24 milijuna kuna

Evo što Habijanec kaže o ulaganju križevačkog Radnika u bivše Kamensko
E

Ne propustite

Projekt mora biti u skladu s Urbanističkim planom grada Zagreba, a na njemu ćemo zasigurno zaposliti barem 100-tinjak ljudi – kaže Mirko Habijanec.

U medijima je odjeknula vijest o prodaji nekretnina Kamenskog u Zagrebu, koje je za 24 milijuna kuna kupila križevačka građevinska tvrtka Radnik.

– Sve je još u procesu, imamo rok od 15 dana za uplatu pa ćemo tek tada biti stvarni vlasnici. Nakon toga ćemo napraviti projekt, a tržište će odrediti u kojem smjeru ćemo ulagati. Moguće je da ćemo zgradu prenamjeniti u stambeno-poslovni prostor, a jedan dio u starački dom, za čim u Zagrebu postoji velika potražnja – rekao nam je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

Nekretninu i zemljište pravno je kupila tvrtka kćer Radnika pod nazivom Anni Aurei, čiji je direktor Mario Biljan.

– Projekt mora biti u skladu s Urbanističkim planom grada Zagreba, a na njemu ćemo zasigurno zaposliti barem 100-tinjak ljudi. Oduvijek smo bili socijalno osjetljivi, a nakon što novac sjedne, na stečajnom upravitelju je da riješi hipoteke i dugovanja Kamenskog – kaže Habijanec.

Napomenuo je kako se nada da će radnici biti namireni, jer, kaže, ne podržava bilo koji oblik neisplate plaća.

– Problem je u našoj birokraciji jer su banke uvijek prve na platnoj listi, a radnici zadnji. No ako radnici misle da je ovo premala cijena za nekretnine ili ako će biti velikog nezadovoljstva, mi se još uvijek stignemo povući. Nije nam u planu nikoga oštetiti – kaže on.

Dodaje da su imali sredstva koja su željeli uložiti, jer bez toga nema ni novih zapošljavanja.

Radimo, borimo se na tržištu da bi opstali, a uglavnom poslujemo na Jadranu gdje gradimo hotele i gdje je trenutno većina investicija u građevini – kaže Habijanec.

Izrazio je svoje nezadovoljstvo birokracijom, koja Radnik evidentira kao veliku tvrtku te nemaju pravo apliciranja na EU fondove, dok bi u inozemstvu, tvrdi, imao sva prava kako mali ili srednji poduzetnik.

Unatoč tome, Radnik je 2014. godine ostvario 320 milijuna kuna prihoda, dok je lani to bilo nešto manje, no krizu građevinskog sektora nisu osjetili. Radnik je, između ostalog, vlasnik đurđevačke građevinske tvrtke Bistra i hotela Kalnik u Križevcima, a u cjelokupnom sustavu imaju oko 450 zaposlenih. U Koprivnici trenutno grade nove tvornice Belupa.

– Cilj nam je zaposliti što više ljudi, iz kojega razloga neprestano ulažemo i ulazimo u nove projekte – zaključuje Habijanec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

povezanost s prirodom

FOTO/VIDEO Petar: Budio sam se noću i dobio potrebu da u šumi sagradim saunu, oni koji s njom osjete povezanost će ju pronaći

Petar Unger iz Koprivnice velik je zaljubljenik u prirodu, a nedavno je usred jedne od šuma u okolici Koprivnice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×